Gå til innholdet
sjo

ESEI Maria Ulrich

ESEI Maria Ulrich fokuserer på barnehagelærerutdanning, akkurat som DMMH. Engasjerte lærere og gode praksisplasser preger utvekslingen. ESEIMU ligger i Lisboa, som ble kåret "world's leading city destination 2018". 
Universitetets hjemmeside: http://www.api.edu.pt/eseimu/
Informasjon om Lisboa: http://www.visitlisboa.com/en

Hva kan du studere?

Emnevalget kan variere litt fra år til år. Høsten 2019 tar studentene følgende emner:
- Drama
- Teaching and Learning Sciences
- Teaching and Learning Expression
- Children's Literature
I tillegg har studentene 25 dager praksis i en lokal barnehage

Språk

Studiet undervises på en blanding av engelsk og portugisisk. ESEIMU pleier å velge praktisk orienterte fag til DMMH-studentene, slik at det skal være lettere språklig. Det kreves ikke forkunnskaper i portugisisk. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2019)

Studieavgift: NOK 0,-
Gjennomsnittlige levekostnader: NOK 5 500,-/mnd
Husleie: NOK 5-8 000,-/mnd
Kollektivtransport: NOK 400,-/mnd
Forsikring: NOK 1500,- for hele oppholdet

Stipend

Som Erasmusstudent til ESEIMU får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassens støttekalkulator for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til ESEIMU inngår i fordypningen "Arbeid med barn i et internasjonalt perspektiv". Alle emner en tar ved ESEIMU kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.