Gå til innholdet
lekeplassen-og-skolen

Free Evangelical Assembles Training Centre

Er du på utkikk etter et eventyrlig opphold i helt andre omgivelser, så kan caseopphold i eSwatini være noe for deg. Her møter du et gjestfritt folk i et utrolig vakkert land. De tilbyr gode praksisplasser og tidligere studenter har hatt spennende problemstillinger på sine respektive casestudier.

Informasjon om The Kingdom of eSwatini: http://www.thekingdomofeswatini.com/

Hvordan er det lagt opp?

Velger du å ta casestudier i eSwatini, begynner du med 25 dagers praksis i FEA sin barnehage i byen Manzini. Dette er en pre-school med alderinndelte klasser, barna er fra 3-5/6 år. Klassene har rundt 20-30 barn og det er 1 lærer i hver klasse.

I etterkant av barnehagepraksisen foretar en ulike observasjoner og finner et tema en har lyst til å fordype seg i. En får god veiledning fra lærerne på fordypningen ved DMMH. Å skrive caseoppgave er en god mulighet til å forberede seg til å skrive bacheloroppgave. Bacheloren kan handle om samme tema, men en trenger ikke.

Språk

Undervisningsspråk i barnehagen er engelsk. De offisielle språkene i eSwatini er Swazi og engelsk, men det snakkes også Afrikaans, Tsonga og Zulu 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2018)
Studieavgift: NOK 0,-
Husleie: ca. NOK 1 000,-/mnd
Månedlige levekostnader: NOK 2 000,-

Flybillett: NOK 12 000,-

Stipend

Som student ved FEA får du et DMMH-stipend på NOK 3 000,-

Du kan også søke om ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassens støttekalkulator for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til FEA inngår i emnet "Arbeid med barn i et internasjonalt perspektiv - case", se emneplan for detaljer.  

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad. 

 

Tips fra tidligere studenter

Besøk safari, game parks (Hlane og Mkhaya), besøk Cultural village for å se på tradisjonell swazikultur. Snakk med lærerne på skolen, de gir masse tips. Ta gjerne en titt på denne videoen: https://youtu.be/qF3Blsouix4