Gå til innholdet
sjiraff

Karen Christian College

Informasjon om Kenya: https://www.visitkenya.com

Institusjonen sin nettside: http://www.kcc.ac.ke/

Hvordan er det lagt opp?

Velger du å ta casestudier i Kenya, begynner du med 25 dagers praksis i Karen Christian College sin barnehage, Zera Karen School, i Kenyas hovedstad, Nairobi. Karen Christian College driver blant annet med barnehagelærerutdanning, så det kan også være muligheter for å bli kjent med lokale barnehagelærerstudenter.

I etterkant av barnehagepraksisen foretar en ulike observasjoner og finner et tema en har lyst til å fordype seg i. En får god veiledning fra lærerne på fordypningen ved DMMH. Å skrive caseoppgave er en god mulighet til å forberede seg til å skrive bacheloroppgave. Bacheloren kan handle om samme tema, men en trenger ikke.

Språk

Undervisningsspråk i barnehagen er engelsk. De to arbeidsspråkene i Kenya er swahili og engelsk, men i landet snakkes det totalt 68 forskjellige språk. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2019)
Studieavgift: NOK 0,-
Husleie: NOK 4- 9 000,-/mnd for 3-roms leilighet, pris avhengig av beliggenhet
Månedlige levekostnader: NOK 5 000,-

Flybillett: NOK 7 000,-

Stipend

Som student ved KCC får du et DMMH-stipend på NOK 3 000,-

Du kan også søke om ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassens støttekalkulator for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til KCC inngår i emnet "Arbeid med barn i et internasjonalt perspektiv - case", se emneplan for detaljer.  

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad. 

Visum

Det er visumplikt for alle norske borgere til Kenya. Visum bør søkes og betales online via kenyansk nettside. «Single entry»-visum koster p.t. 51 USD ved nettsøknad og er gyldig for 90 dager. Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst, det må være mindt en blank side i søkerens pass og søkeren må ha returbillett. Vær oppmerksom på at det finnes opptil flere falske nettsider for visumsøknader til Kenya.

Vaksiner

Vaksiner er anbefalt, se Folkehelseinstituttet sin informasjon og kontakt smittevernkontor eller vaksinasjonskontor for å finne de riktige vaksinene for deg.