Gå til innholdet
sam_2659

St Mary's Teaching Training College 

Vil du kjenne litt på storbykaoset, samtidig som du får sett vakre strender, er kanskje casestudier i Dar es Salaam noe for deg. I kystbyen med 5 millioner innbyggere har vi en veldig god partner i St. Mary's. Dette er en barnehagelærerutdanningsinstitusjon hvor det skjer mye spennende faglig. 

Informasjon om Tanzania: https://www.tanzaniatourism.go.tz/en

Hvordan er det lagt opp?

Velger du å ta casestudier i Tanzania, begynner du med 25 dagers praksis i en av St. Mary’s Teacher Training College sine barnehager i Tanzanias hovedstad, Dar es Salaam.

I etterkant av barnehagepraksisen foretar en ulike observasjoner og finner et tema en har lyst til å fordype seg i. En får god veiledning fra lærerne på fordypningen ved DMMH. Å skrive caseoppgave er en god mulighet til å forberede seg til å skrive bacheloroppgave. Bacheloren kan handle om samme tema, men en trenger ikke.

Språk

Undervisningsspråk i barnehagen er engelsk. De to offisielle språkene er swahili og engelsk, men i landet snakkes det totalt 120 forskjellige språk. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2019)
Studieavgift: NOK 0,-
Husleie: NOK 10 000,-/mnd for 3-rom leilighet sentral i Dar es Salaam
Månedlige levekostnader: NOK 8 000,-

Flybillett: NOK 10 000,-

Stipend

Som student ved St Mary’s får du et DMMH-stipend på NOK 3 000,-

Du kan også søke om ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassens støttekalkulator for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til St. Mary’s inngår i emnet "Arbeid med barn i et internasjonalt perspektiv - case", se emneplan for detaljer.  

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad. 

Visum

Studenter på søke om studentvisum som har en varighet på 90 dager, dette koster rundt 50 USD. Søknaden sendes via Tanzania sine immigrasjonsmyndigheter. Søkere må ha pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter endt opphold og to blanke sider. Som vedlegg til søknaden er det påkrevd invitasjonsbrev fra vertsinstitusjon og godkjenning fra Ministry of Education i Tanzania. 

Vaksiner

Vaksiner er anbefalt, se Folkehelseinstituttet sin informasjon og kontakt smittevernkontor eller vaksinasjonskontor for å finne de riktige vaksinene for deg.