Gå til innholdet

Karrieredagen 2015

DMMH har arrangert sin årlige karrieredag der studenter møter potensielle arbeidsgivere.
I tillegg til stands fra flere barnehageeiere ble det arrangert gratis jobbsøkerkurs i regi av Utdanningsforbundet. Det ble også gitt informasjon om NY-tiltaket, masterstudiene ved DMMH/NTNU med mer.

Kristian Nordhus, Njål Hoftun, Dag Roar Johnsen og Ole Andreas Haugen går alle i 3. klasse fys. fos. De synes det har vært interessant å få innblikk i hvilke muligheter de har etter endt bachelorgrad.

karrieredag

 På jobbsøkerkurs har de fått tips om å se etter profilen til barnehagen. - Det kan være lurt å se om den passer med hvordan vi selv tenker, mener de.

Selv om noen av dem har begynt å søke jobb, kjenner ikke alle studentene seg helt klare til å gå ut i arbeidslivet riktig enda. De synes det er betryggende å høre om NY-tiltaket, der nyutdannede barnehagelærere i Trondheim kommune får veiledning og oppfølging fra lærere på DMMH. Og enda er det noen måneder igjen med undervisning og oppgaveskriving før de må ta farvel med høgskolen og medstudentene.

- DMMH har et veldig godt studiemiljø, og klassen vår har også et svært godt miljø, forteller studentene, som snart får en ny hverdag i barnehagen.

Anita Røyseland og Silje Sundvold står på stand for Bærum kommune. Der ble de ansatt etter at de var ferdige på DMMH i fjor vår. - Vi kom faktisk i kontakt med arbeidsgiveren vår på karrieredagen i fjor, ler de. - Jeg fikk tilbud om intervju på karrieredagen, forteller Røyseland, mens Sundvold satte seg opp på en liste for å få bli kontaktet.

En liste med aktuelle navn får Bærum kommune i år også. - Vi ser etter motiverte og engasjerte studenter, barnehagelærere som vil gjøre en innsats, forteller Sundvold og Røyseland, og røper at de alt har flere navn på lista. 

Oppdatert