Facebook
Gå til innholdet
Lukk

20 internasjonale studenter på DMMH i vår

Studentene kommer fra Slovenia, Italia, Belgia, Irland, Sør-Afrika, Frankrike, Portugal og USA. 
- Vi har kommet til DMMH for å oppleve hvordan dere jobber med barn og barnehage i Norge. Og siden vi går i en internasjonal klasse får vi jo også høre mye om hvordan det er i andre land og kulturer. Det er givende å utveksle erfaringer og få ny kunnskap om pedagogiske tema forteller Colline Labarriere, fra Ifrass i Toulouse. 

- Spesielt er det interessant for oss å høre om risikolek, og jeg har gledet meg til å se barn som leker utendørs, og i snøen. Jeg er også interessert i hvordan de voksne er i samspill med barn og jeg er interessert i den norske ammekulturen.

Til sammen er det 5 franske studenter på DMMH denne våren. Sammen med de andre internasjonale studentene har de planer om å reise rundt og være litt turister i tillegg til å lære om norske barnehager. 

- Vi gleder oss til å reise litt rundt i landet, forteller utvekslingsstudentene ved DMMH.
- Vi gleder oss til å reise litt rundt i landet, forteller utvekslingsstudentene ved DMMH. Lucie Meneghetti og Colline Labarriere skal se Lofoten, mens Hayley Jane Keyser og Joana Martins vil oppleve naturen gjennom Atlanterhavsveien.

- Vi hadde besøk av to lærere fra DMMH som fortalte om høgskolen, slik fikk vi kjennskap til dere, forteller Lucie Meneghetti som også kommer fra Ifrass. Hun ser frem til å lære mer om barns medvirkning. 

- Jeg valgte å dra på utveksling til DMMH fordi jeg har hørt så mye bra om dere, smiler Joana Martins fra ESEI Maria Ulrich i Portugal.

Hayley Jane Keyser fra Embury Institute of Higher Education i Sør Afrika sier kurset tar opp mange viktige tema som er relevante for praksisen de snart skal ha i barnehagene. Hun er også opptatt av barns medvirkning og rettigheter. 

- Det som også er bra med å reise på utveksling er at her treffer jeg mennesker som jeg aldri ville ha blitt kjent med ellers. Dermed får jeg ta del i enda flere erfaringer. 

dmmh-studenter-pa-rorosmartnaen
I regi av DMMH har de internasjonale studentene besøkt både Rørosmartnan og Falstadsenteret.

dmmh-turister-pa-roros
Publisert: 28.02.2019 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter