Facebook
Gå til innholdet
Lukk

45 års-jubilanter på DMMH

I september hadde 5. forsøksklasse for studenter 45 - års jubileum fra sin tid på DMMH. 
16 av de 24 studentene i klassen var samlet for en markering i Trondheim.

Under deres studietid lød DMMH navnet Barnevernsinstituttet Dronning Mauds Minne. Høyskolens første rektor, Astrid Vatne, styrte med myndig hånd over en liten skole i kraftig vekst. Den holdt til i den gamle bispeboligen i Bispegata, der kaféen 9 muser i dag holder til.

biblioteket

Det var en spent gjeng med tidligere studenter som kom for å besøke sin gamle skole. Høyskolen flyttet i 1976 til sine nåværende lokaler på Dalen. Såvel innholdet i undervisningen samt navnet på høgskolen har vært endret flere ganger siden de ble uteksaminert, men interessen for barna er like til stede i dag som den gang. 

Tidligere rektor Elin Alvestrand tok med gruppen på en omvisning i gamle og nye lokaler, der høydepunktet var nybygget Astrid Vatnes hus som åpnet i fjor. Sammen med omvisningen fikk de en gjennomgang av de største endringene i barnehagelærerutdanningens og DMMHs historie. 

 bøker

I Hovedbygget henger klassebilder av mange tidligere kull, her var det mange kjente å spore. 

Astrid Vatnes omvisning

De sterkeste minnene kullet har fra skoletiden er Astrid Vatne, og hennes respekt for alt levende, både mennesker og dyr. 

- Hun var veldig tydelig på at vi aldri må ydmyke et barn, forteller Eline Sandvold Aas. 

I tillegg til å være tydelig med ord hadde Vatne også et tydelig kroppsspråk. - Vi opplevde en gang at noen barn hadde klart å låse seg inne på badet. Rektor Vatne trøstet og omfavnet alle da de omsider kom ut, hele gruppen ble trøstet samtidig i hennes gode favn.  

I tillegg var Vatne veldig god til å visualisere. - Måten hun beskrev 2-åringen som kom trekkende på en vogn etter seg var utrolig levende. Vi så hvordan barnet gikk ut i verden, forteller gruppa, som også ble fortalt at de ikke måtte bli barnehagelærere fordi de var glade i barn. - Vatne mente at en god porsjon godt gammelt bondevett var en grunnleggende egenskap å ta med seg inn i utdanningen.
 
av til høyre

Randi Auran Benjaminsen, Eline Sandvold Aas, Dagrun Feyling Heien og Eva Agnete Clason Ziener deler gjerne sine opplevelser fra studietiden.. 

Av venstre


Publisert: 28.09.2016 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter