Gå til innholdet

Åpning av arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning, ABLU

I dag ønsker vi 30 nye ABLU-studenter velkommen til DMMH. 
Det var en spent gjeng som møttes i klasserommet, eller i dette tilfellet, klasserommene. Åpningen ble nemlig filmet og direkteoverført til studenter som ikke hadde anledning til å reise til Trondheim. Mye av undervisningen til ABLU finner sted i det virtuelle klasserommet og dette studiet går rett på sak. 

Både styrere og studenter møtte opp på åpningen av det nye ABLU-studiet ved DMMH.Både styrere og studenter møtte opp på åpningen av det nye ABLU-studiet ved DMMH.
Både styrere og studenter møtte opp på åpningen av det nye ABLU-studiet ved DMMH.

Marie Berg og Susan Brandt Bytengen er to av studentene som ønsker å videreutdanne seg på DMMH. De er bosatt og arbeider i Molde, og er svært godt fornøyde med at høgskolen tilbyr barnehagelærerutdanning på deltid gjennom ABLU. 

- Det er en veldig fin måte å kombinere arbeid og familieliv på, mener de ferske DMMH-studentene Marie Berg og Susan Brandt Bytengen.
- ABLU er en veldig fin måte å kombinere arbeid og familieliv på, mener de ferske DMMH-studentene Marie Berg og Susan Brandt Bytengen. 

Marie har jobbet 10 år i barnehage, både som assistent og som ped.leder. - Styreren min maste litt på meg for at jeg skulle ta utdanningen, men jeg føler også selv et behov for å mer kunnskap, forteller hun. - Jeg vil gjerne ha et faglig grunnlag som bakgrunn for jobben jeg gjør. 

Begge hadde hørt gode ord om DMMH før de bestemte seg for å søke utdannelsen her. - DMMH har rykte på seg for å være en veldig bra høgskole, så her vil vi være, smiler de.

Prorektor Ingar Pareliussen er ansvarlig for ABLU ved DMMH. Han hilste studentene velkommen med stor glede. - Dere er nok spente i dag, sa han. - Det er vi også, men vi er nok ikke så spente som dere. Dere er det andre kullet på ABLU og vi ser det går kjempebra med de som begynte før dere.

 - Dere er en del av en eksklusiv gruppe studenter som følger ABLU-studiet ved DMMH. Jeg er overbevist om at dere kommer til å gå ut herfra som flotte barnehagelærere, sier Ingar Pareliussen, prorektor ved DMMH.
 - Dere er en del av en eksklusiv gruppe studenter som følger ABLU-studiet ved DMMH. Jeg er overbevist om at dere kommer til å gå ut herfra som flotte barnehagelærere, sier Ingar Pareliussen, prorektor ved DMMH.

- Det blir gode dager, det blir travle dager, men dere klarer det, beroliget han. - Alt i dag ser jeg for meg den dagen når dere går ut herfra med vitnemålet i hånden, og er ferdig utdannet barnehagelærere. 

Programleder Gunn Anita Søraunet videreformidlet gode råd fra det første ABLU-kullet: - Bruk litt tid på å finne studentrollen, ikke husk alt dere får høre i dag, men spør underveis. Ha tro på dere selv, ha tro på at dere klarer dette.
Programleder Gunn Anita Søraunet videreformidlet gode råd fra det første ABLU-kullet: - Bruk litt tid på å finne studentrollen, ikke husk alt dere får høre i dag, men spør underveis. Ha tro på dere selv, ha tro på at dere klarer dette.

Klassestyrer Maria Selmer-Olsen synes det er stimulerende å arbeide med studenter som går rett fra skolebenken og ut i barnehagen, og motsatt vei. - Det er mye å lære av de erfaringene vi deler med hverandre, sier hun.
Klassestyrer Maria Selmer-Olsen synes det er stimulerende å arbeide med studenter som går rett fra skolebenken og ut i barnehagen, og motsatt vei. - Det er så mye å lære av de erfaringene vi deler med hverandre, sier hun.