Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Åpning av jubileumsåret

DMMH  fyller 75 år i 2022. Jubilèet markeres både internt og eksternt på høgskolen og forberedelsene er allerede i gang. 
logo-svart-med-org-nettside


Forfatter og historiker Kari Anne Bye er engasjert for å lage en digital fremvisning av historien til DMMH. Mens høgskolelektor Ingunn Elder har fått anvar for selve jubileumsfeiringen, en feiring som finner sted gjennom hele året. 

- Jubilèet fyller mange funksjoner. Det er en unik mulighet til å vise det gode arbeidet som gjøres innenfor barnehagelærerutdanningen og DMMH, sier Elder. 

- Samtidig er det en god anledning til å styrke fellesskapet og bygge en positiv kultur for studenter og ansatte på høgskolen. DMMH har vokst veldig i størrelse i løpet av disse 75 årene, og ikke minst i de siste årene. Jubileumet gir oss en mulighet til å styrke samarbeidet på tvers internt ved DMMH, og med eksterne samarbeidspartnere.

Elder lover at det skal komme mange spennende arrangement i løpet av 2022.

 - De ansatte jobber på tvers av avdelinger for å gjennomføre alle aktivitetene, til og med pensjonistene våre stiller opp med en selvlaget forestilling for tidligere studenter.

På programmet står blant annet en festuke, og en konferanseuke med en nasjonal og en internasjonal konferanse. En konsert og en samlingsstund for barnehagene midt i sentrum av Trondheim er også snart på plass.

Gullet vårt

- Vi ønsker å synliggjøre fagene og verdien av å jobbe med de minste barna. Det er et viktig arbeid å utdanne de som skal ta vare på gullet vår - barna.  I 75 år har høgskolen hatt en stor rolle innen barnehagefeltet, både nasjonalt og internasjonalt. 

Elder håper jubilèet vil bidra til å skape oppmerksomhet om barnehagefeltet, og vekke en nysgjerrighet blant andre forskningsmiljøer, studenter og mulige samarbeidspartnere.

- Vi ønsker også å heve bevisstheten rundt barnehageutdanningen på et politisk nivå. Innenfor DMMH pågår det mye aktuell og spennende forskning. DMMH har vært med og påvirket samfunnet i mange, mange år.

Prosjektleder Ingunn Elder lover at DMMH skal bli godt synlig for Trondheim og resten av landet i 2022.
Prosjektleder Ingunn Elder lover at DMMH skal bli godt synlig for Trondheim og resten av landet i 2022.
 

Publisert: 17.12.2021 10:40
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter