Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Åpning av ny barnehagelærerutdanning i Kristiansund

Åpningen av DMMHs nye deltidsutdanning "Barnehagelærerutdanning med vekt på ledelse" fant sted på Høgskolesenteret i Kristiansund, som også huser det nye studiet
Jøran Gården, daglig leder ved Høgskolesenteret, ønsket både DMMH og de nye studentene velkommen. Han klippet snora sammen med rektor Hans-Jørgen Leksen ved DMMH og Christine Reitan, kommunalsjef for oppvekst i Kristiansund og representant for nettverk Nordmøre,  
Jøran Gårder, Hans-Jørgen Leksen og Christine Reitan foretok en symbolsk snorklipping for å markere åpningen av DMMHs nye barnehagelærerutdanning ved Høgskolsesenteret i Kristiansund.
Jøran Gårder, Hans-Jørgen Leksen og Christine Reitan foretok en symbolsk snorklipping for å markere åpningen av DMMHs nye barnehagelærerutdanning ved Høgskolesenteret i Kristiansund.

Det var Nettverk Nordmøre som tok initiativ til å etablere en barnehagelærerutdanning på Nordmøre, da det er stor mangel på barnehagelærere i regionen. 

På talerlisten stod blant annet ordfører i Kristiansund, Kjell Neergard. Han sier studiet er ønsket veldig velkomment, både av Kristiansund og av de andre kommunene i regionen.
-  DMMH har gjort det helt riktige ved å være å satse på Kristiansund, sier ordfører Kjell Neergard.
-  DMMH har gjort det helt riktige ved å satse på Kristiansund, sier ordfører Kjell Neergard. 

- DMMH har ingen strategi for å starte opp nye studiesteder, men vi kommer der det er behov for oss, der det er finansiering og en reell mulighet for gjennomføring, sier rektor Hans- Jørgen Leksen fra DMMH. 

Leksen sier at valg av studie er en stor og viktig hendelse som har stor betydning for resten av livet. Noen av de nye studentene vil ha erfaring fra arbeid i barnehage, mens andre er mer usikre eller utrygge. Men samme hvordan de føler seg vil de møte andre som føler akkurat det samme. Han oppfordrer studentene til å lære av og med hverandre. og til å gi hverandre vissheten om at de alle er en viktig del av fellesskapet. 

Høgskolen i Molde som allerede er godt etablert i Høgskolesenteret brakte også en hilsen, sammen med Campus Kristiansund. Sofie Fossmark fra æStudent oppfordret de nye studentene til å bli med på de ulike arrangementene i regi av studentforeningen. 

Elena Mocochein, Mathilde Nerbø, Rita Timbrevig og Sunniva Alsip er ferske studenter på DMMH. I likhet med sine øvrige medstudenter har noen av dem erfaring fra arbeid i barnehage og andre ikke. 

Ikke alle studentene er lokale. Rita Timbrevig er bosatt i Bergen, og har søkt seg til deltidsutdanningen nettopp fordi den vektlegger lederrollen i barnehagen. For henne er det også en stor fordel av utdanningen er samlingsbasert.   
Elene Modchein, Mathilde Nerbø, Rita Timbrevig og Sunniva Alsip
De nye barnehagelærerstudentene Elena Mocochein, Mathilde Nerbø, Rita Timbrevig og Sunniva Alsip føler seg veldig godt tatt i mot av ansatte på DMMH og Høgskolesenteret i Kristiansund. Nå gleder de seg til å komme ordentlig i gang med utdanningen.

 
Publisert: 04.09.2019 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter