Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Bokstafett i biblioteket

I år er det satt i gang et nytt prosjekt ved biblioteket til DMMH - månedens bok.

Den 1. hver måned legges det ut ny bok på biblioteket. Studenter og ansatte ved høgskolen bytter på å velge bøker, den som har blitt utfordret skal også velge en ny person som skal gi sin anbefaling. 

Høgskolelektor Cecilie Fodstad er opphavskvinnen til idéen. - Å fremheve bøker er viktig for studentene og for den jobben de skal gjøre i barnehagen, mener hun.  - Det er viktig å gi barna tilgang til bøker. 

ceciliebok

Sammen med boka ligger det en begrunnelse på hvorfor nettopp den er valgt som månedens bok. 

- Vi ønsker å få en personlig anbefaling av bøker studentene og de ansatte liker spesielt godt, forteller Fodstad.

3. klassestudenten Henrik Schaanning er den første studenten som har valgt bok. - Det slo meg ganske tidlig at Henrik var en god kandidat, sier Fodstad. - Han har en egen språklig lekenhet, språk faller lett for ham. 

henrik

Boka Schaanning valget er "Mobbingens psykolog" av Erlend Rodal.

- Jeg leser mest tegneserier på fritiden, tidligere leste jeg mye krim, mens denne boka oppdaget jeg på en SFO der jeg jobber ved siden av studiene. SFO-en støttet seg på boka i arbeidet mot mobbing, og jeg ble nysgjerrig på den. Boka er bra fordi den er veldig konkret og metodisk. Den viser typiske trekk rundt mobbesituasjoner og viser hvordan vi voksne kan påvirke. Jeg mener den er relevant både for utdanningen min og på jobben i SFO, og jeg ser frem til å bruke den i praksis. 

Dersom biblioteket ikke har boka vil de kjøpe den inn eller låne den fra andre bibliotek, forteller bibliotekar Loreta Burbaite.

- Vi prøver å ha aktuelle bøker som er relevante for det som skjer i samfunnet.

alle

- Idéen er at man kan velge fritt fra alle genre, forteller Fodstad, alt fra billedbøker, faglitteratur og skjønnlitterære utgivelser er aktuelt. Selv valgte hun billedboka "En fisk til Luna" av Lisa Aisato, som månedens bok i august. - Det er en god bok blant annet fordi den åpner for så mange spørsmål om aktuelle tema som tilhørighet, flerspråklighet og det å gi slipp på bånd. 

- Det er flott å ha en slik anledning til å snakke om bøker og vise frem biblioteket som en møteplass, sier Burbaite. - Det er fint for vårt lille bibliotek å være en del av ting som for eksempel arbeidet mot mobbing. Vi ønsker at biblioteket skal være en samlingsplass der man kan diskutere alle tema. 

 

Publisert: 01.09.2016
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter