Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Det er mye god omsorg i en god bolle

Hver tirsdag møter du Studentprestene og/eller Studenthumanisten på campus i Trondheim.

Studentprestene og -humanisten byr DMMH-studentene på bollefrokost hver tirsdag i september.
Studentprestene og -humanisten byr DMMH-studentene på bollefrokost hver tirsdag i september. 

- Vi er her for å ta vare på studentene, sier studenthumanist Ragnhild Folkestad.

I forbindelse med semesterstart deler Folkestad ut boller og kaffe i Glassgården, sammen med studentprestene Lena Rebekka Risnes og Ludvig Aasen. Det kommer de til å gjøre hver tirsdag i september, fra kl. 8.00.

- Nå har hverdagen begynt og vi synes studentene fortjener en god start på dagen, sier Aasen.
 
Mange studenter tok i mot tilbudet om en bolle og litt kaffe på morgenkvisten.
Mange studenter tok i mot tilbudet om en bolle og litt kaffe på morgenkvisten. 

Et livsynsåpent tilbud

Prestene og humanisten deler kontorplass på Velferdskontoret, rom 225 i 2. etasje i Hovedbygget. Der er de å finne hver tirsdag, med kjernetid mellom kl. 10 og kl. 14, noen ganger litt før mens andre ganger litt etter. Hvem som er der akkurat når er litt tilfeldig, men så tenker de også at det kan være litt tilfeldig hvem som har de ulike studentsamtalene. 

- Vi er ikke på campus for å hevde vår egen sak, sier Aasen, vi er lite opptatt av oss selv. Det er studenten og studentens behov som står i fokus for oss. Det skal studentene være trygge på når de kommer for å ha en samtale med oss. 

Folkestad er utdannet filosof, mens Aasen og Risnes har teologisk bakgrunn. Det kan gjøre at de har en ulik inngangsvinkel til det studentene ønsker å snakke om.

- Vi har kanskje også ulik ekspertise på en del ting, men det er viktig å fram at vi er åpne for studenter med alle livssyn. Det har hendt at de som kommer til meg sier de er kristne, forteller Folkestad, og for meg er det veldig spennende å snakke med troende.

Studentene har mange samtaletema. 

- Noen er usikre på at de har valgt rett studie, forteller Aasen.

- Mye er nytt og ukjent som ny student. De har gjerne flyttet fra hjemstedet sitt, de er usikre på om de får venner og  har mange tanker. 

- Det er også noen som er i sorg, kanskje har de mistet noen i sommerferien. Det kan være lang venteliste i hjelpeapparatet. Hos oss kan de både bestille time eller komme på drop-in, så de får raskt noen så snakke med. Det er også mulig å besøke oss på de andre campusene i byen i de andre ukedagene. Vi vil også sette opp et stativ i Glassgården med ledige timer sånn at man kan ta den timen som passer best når vi er her om tirsdagene. 

En annen ting som skiller samtaletilbudet fra studenthelsetjenesten ved Sit er at de ikke gir noen diagnoser eller fører journal. 

- Men vi kan hjelpe til med å finne hvem de bør oppsøke videre i hjelpeapparatet, sier Risnes. 

Møt studenthumanist Ragnhild Folkestad.

Møt studentprestene.

Studenthumanist Ragnhild Folkestad og studentprestene Ludvig Aasen og Lena Rebekka Risnes ser fram til gode samtaler med studentene på DMMH.
Studenthumanist Ragnhild Folkestad og studentprestene Ludvig Aasen og Lena Rebekka Risnes ser fram til gode samtaler med studentene på DMMH.

Publisert: 05.09.2023 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter