Facebook
Gå til innholdet
Lukk

DMMH inviterer hele Trondheim til å leke

Trondheim får møte en Dronning i sin beste alder - snart sparkes Festuka for 75 - års jubilanten i gang.
- I festuka ønsker vi å skape spennende dager som gir et innblikk i mangfoldet av alt vi driver med på høgskolen, sier festukeansvarlig Sissel Dahlen Fjæran.
 - I festuka ønsker vi å skape spennende dager som gir et innblikk i mangfoldet av alt vi driver med på høgskolen, sier festukeansvarlig Sissel Dahlen Fjæran.


30. mai går det første arrangementet av stabelen, i form av en samlingsstund på Torget ledet av DMMH-pensjonist Sonja Kibsgaard.

- Her er alle barnehager i Trondheimsregionen invitert, men det er også åpent for andre, forteller Fjæran.

- Samlingsstunden er primært rettet mot barn fra 3-5 år, men vi tror også de yngre barna kan ha glede av å være med. Musikkseksjonens bursdagssang med bevegelser vil bli en del av samlingsstunden og Musikalfabrikken vil ha en gjesteopptreden. 

Feiringen fortsetter dagen etter, med Åpen dag på campus i Trondheim. Her er alle som er nysgjerrig på høgskolens virke velkommen.

Populær campus

Høgskolen har ofte besøk av barnehager. De deltar på Toddlerfestival, besøker matematikkrommet eller leker i gymsalen eller i parken, men disse dagene vil være noe litt annet, og rettet mot flere målgrupper, fortsetter Fjæran.

Fagseksjonene ved DMMH vil legge til rette for ulike aktiviteter og ha utstillinger. Det settes opp flere stasjoner rettet mot barn og mot voksne, ute og inne på campus. Blant annet blir det fortellerstunder, verksted med natur- og gjenbruksmaterialer, tradisjonsleker for barna, ballongtelt, korte faglige innlegg, talerstol, lykkehjul, origamiverksted, observasjon av småkryp, og matematikkrommet vil også være åpent.

- Vi setter opp et stjernetelt med egen scene der kan barnehagene selv kan opptre om de ønsker, og vi vil ha en ekte luftballong i parken. Kom til DMMH, ta med matpakke og spis lunsj ute i parken oppfordrer Fjæran. Det er laget flere sittegrupper i parken med tanke på at barnehagene kan ta lunsjen sin der.

Lek er viktig for alle mennesker

Leken har en stor plass i barnehagelærerutdanninga, noe som er med på å prege jubileumsåret. Blant annet blir det en leketøysutstilling med tittelen "Livslang leking" inne på Låven den 31/5.  

- Lek er barnas egen uttrykksmåte og noe av det viktigste som skjer i barnehagen. Leken er med oss i alle aldre, sier Fjæran, det er ikke noe vi stopper å gjøre når vi blir voksne, vi leker bare på en annen måte. Publisert: 03.05.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter