Facebook
Gå til innholdet
Lukk

DMMH starter opp ny barnehagelærerutdanning på deltid i Kristiansund

Det er stor glede i høgskolemiljøene på Møre og i Trondheim.
Regjeringen har bevilget 1,3 millioner kroner til oppstart av 30 studieplasser i Kristiansund, noe som tilsvarer 40 deltidsplasser. Studiet settes i gang fra høsten 2019, og er et samarbeid mellom DMMH, Høgskolesenteret i Kristiansund. 

Studiet Bachelor barnehagelærerutdanning, med vekt på ledelse, er organisert som et samlingsbasert deltidsstudie. DMMH er ansvarlig for studiet mens Høgskolen i Molde deltar med deler av undervisningen.

Nettverk Nordmøre tok i  fjor vår initiativet til å starte opp deltidsutdanningen. DMMH, som har som sitt mål å utdanne barnehagelærere, ønsket å samarbeide med en region som trenger barnehagelærere.

- Vi ser at  deler av Nordmøre og Romsdal får problemer med å fylle kravene til den nye pedagognormen, forteller Ingar Pareliussen, prorektor for FoU og oppdrag ved DMMH. Han har representert DMMH i samarbeidsprosessen.

- DMMH har ikke som strategi at vi skal utvide høgskolen geografisk, men vi har en strategi om å levere god barnehagelærerutdanning ved behov, sier han. 

ingar-pareliussen-dmmh
Prorektor Ingar Pareliussen ved DMMH forteller at de har hatt kontakt med mange mulige søkere som allerede jobber i barnehagene.


Pareliussen tror ikke den nye deltidsutdanningen kommer til å ha noen innvirkning på søkertallene til deltidsutdanningen i Trondheim. 

- Vi har veldig gode søkertall på den samlingsbaserte deltidsutdanningen vår. Dette blir et tilbud til de som ikke har mulighet til å reise så langt på samlingsuker. 

Vektleggingen av ledelse i utdanningen vil også være et trekkplaster, mener han. Studiet vil legge vekt på pedagogisk ledelse, personalledelse, organisatorisk ledelse og veiledning.

 – Vi håper dette tilbudet, som er unikt i Norge, vil tiltrekke seg søkere fra hele landet. Barnehagen er allerede en lederutdanning. DMMH tilbyr fra før masterstudiet Barnehageledelse Ledelse i barnehagen og nå får vi styrket bachelorutdanningen ytterligere. 

Deltidsutdanningen blir søkbar på Samordna Opptak fra 1. februar, med søknadsfrist 1. mars for søkere med realkompetanse og 15. april for søkere med generell studiekompetanse.  
Publisert: 23.11.2018 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter