Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Eksamen igjen på Frøset gård

Etter et opphold i fjor ble det igjen arrangert praktisk eksamen i musikk, drama og kunst og håndverk, for førsteårsstudentene på barnehagelærerutdanning med vekt på natur og friluftsliv.  
Studentene har oppholdt seg på Frøset de siste to skoleukene, for å forberede forestillingene som de har utviklet med musikk, scenografi og manus. 

intervju-fraset
Nora Christensen, Ane Sæbø Auran, Eli Grande, Erik Aar, Gunhild Bårnes og Håvard Jünge Lænn går 1. året barnehagelærerutdanning med vekt på natur- og friluftsliv på DMMH. 

- Det har vært gøy, lærerikt, og spennende, sier studentene som setter pris på å få endelig få sette det praktiske opp mot den teoretiske kunnskapen.

- Nå får vi brukt det vi har lært på høyskolen i hverdagen, og det er lettere å se for seg hvordan vi kan jobbe det med en barnegruppe , sier de.

De er glade for at eksamen lot seg gjennomføre i år, til tross for at ingen barnegrupper var invitert.

- Vi har nok vært heldige og fått være en del mer på campus enn andre studenter, forteller de.

- Vi møtes ofte ute, og alle klassene er delt inn i mindre studiegrupper, så det har vært veldig tilrettelagt for at vi kan ha fysisk undervisning. 

De forteller at flere av gruppene har overnattet på Frøset en natt i eksamensperioden, selv sov de rundt bålet den foregående natta. 

- Når man har hatt gode turminner fra barnehagen er det fint å kunne videføre det til nye barn, sier studiegruppa når de forteller hvorfor de søkte seg til nettopp denne linja. 
Publisert: 28.05.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter