Facebook
Gå til innholdet
Lukk

En ny verden i parken bak DMMH

Førsteklassingene på barnehagelærerutdanning med vekt på natur og friluftsliv har  for å skape nye lekerom.
60 barn fra omliggende barnehager har i dag besøkt DMMH og fått utfolde seg i parken. 

drage
Parken kan skilte med spennende rom som blant annet fiskedam, ubåt, drage, sanserom og labyrint, DMMH-studentene har fått opp flere spennende byggverk.

- Opplegget er et samarbeid mellom kunst og håndverk, drama, pedagogikk og fysisk aktivitet, forteller høgskolelektor Vigdis Dagsdatter Øien. - Studentene skal ta i bruk parken med dens trær og lekeapparater, og skape nye rom. Rom som innbyr til leik, undring, nysgjerrighet og aktivitet. De skal legge til rett og skape opplevelser for barna. 

Med enkle grep skal studentene skape rom både i høyden og langs bakken, barna skal klatre i trær og krype i tunneler. 

vigdispalnett
Studentene må også lære seg å improvisere, sier Dagsdatter Øien. Sammen med høgskolelektor Pål Gerhard Rystad har hun gått rundt og sett på hvordan studentene har kommunisert med barna. De er godt fornøyde med studentenes arbeid. 

- Det er viktig å ta med seg slike gode erfaringer ut i arbeid en dag, sier Rystad. 

ingeborgnett
Ingeborg Øvstedal forteller at de fikk stadig nye idéer underveis i arbeidet. Gruppa hennes har laget et sanserom der barna møter både julestemning og edderkopper. 

Ingrid Viktoria Kviseth, Cathrine Moe Jenssen, Iselin Løken Johannessen og Herman Sauro er noen av studentene som har jobbet intenst de 3 siste dagene. De forteller at det har vært en utfordrende oppgave. 

- Stormen røsket med seg hele labyrinten vi vår, vi har faktisk satt den opp på nytt 3 ganger nå. Det var litt demotiverende til å begynne med, men vi klarte å komme i gang og finne vår indre motivasjon.Vi har fått god erfaring med motgang, ler de.

- Det har vært 100 prosent verdt det, sier Kviseth. Barna synes det er kjempeartig å løpe rundt i labyrinten og leke med løvet innerst. Noen barn som besøkte høgskolen i går hadde veldig lyst til å leke der, selv om vi ikke var ferdige. De sprang rundt og koste seg, da fikk vi bekreftet at idéen var god. 

gruppenett
Det har vært en bratt læringskurve for de 5 DMMH-studentene Ingrid Viktoria Kviseth, Cathrine Moe Jenssen, Iselin Løken Johannessen og Herman Sauro.

vann
svampebob
elg
julnett
edderkopp
blekksprutPublisert: 10.11.2017 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter