Facebook
Gå til innholdet
Lukk

En trygg opplevelse i kantina

Sit lover at Kjøkkenhagen vil ha et trygt og smakfullt tilbud til studenter og ansatte ved DMMH. 
Bente Løkken og Stephen Morton fra Sit gleder seg til at DMMH-studentene er tilbake på campus.
Bente Løkken og Stephen Morton fra Sit gleder seg til at DMMH-studentene er tilbake på campus. 

God tilgang på Antibac, avstandsregler, og restriksjoner på hvor mange som kan være i kantina er bare noen av tiltakene som innføres nå som Kjøkkenhagen gjenåpner ved semesterstart. 

Bente Løkken har snart 40 års erfaring fra kantinedrift i Sit og har vært på de fleste av byens studiesteder. Fra i høst skal hun sørge for at kantina til DMMH gir et forsvarlig tilbud, både når det gjelder mat og med tanke på smittevern. 

- Alle ansatte i Sit har vært på et 4 dagers smittervernskurs, forteller hun, og sier at de følger retningslinjene fra Trondheim kommune og Folkehelseinstituttet.  

-  Vi har fjernet noen bord slik at det blir lettere å holde avstand og så må vi bare hjelpe studentene å huske på avstandsregelen. All betaling må skje med kort, og de som handler skal selv scanne varene sine. Kanskje lager vi ferdige salatbokser. 

De siste årene har Sit hatt fokus på matsvinn, og Løkken og Morton er opptatt av å ha et allsidig tilbud i kantina. 

- Studentene som kommer rett fra videregående velger ofte osteloff de første månedene, forteller Løkken.

- Etterhvert får de øynene opp for at det finnes andre ting også. Vi tilrettelegger for at de skal kunne velge mellom flere ting, men vi prøver å friste studentene til å starte dagen med noe sunt. DMMH studentene skal tross alt ta seg av den kommende generasjonen, smiler hun. 
Publisert: 11.08.2020 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter