Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Engasjerende danseforestilling for studenter og barnehagebarn

Produksjonsenheten Landing har hatt en spennende forestilling og workshop for studentene på Bachelor barnehagelærerutdanning med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk. 

 

bilde3
bilde1web

Danseproduksjonen Safarium er i utgangspunktet tilrettelagt for barn med spesielle behov, og nå ønsket Landing å prøve den ut med yngre barn som publikum. Derfor ble også en barnehage invitert i tillegg til studentene. Både studenter og barnehagebarn deltok i forestillingen med stor entusiasme.

barn

Gjennom tepper og puter i mange størrelser og farger ble publikum invitert til å utforske rommet som dannet seg blant danserne. Dansernes møter med hverandre, med putene, hvordan putene ble brukt til å lage former og byggverk var en del av opplevelsen.

 

gutt

Etter forestillingen ble det arrangert samtaler og workshop for barnehagestudentene.

 

Studentene syntes det var interessant å se hvordan barna lot seg rive med og bli en del av forestillingen. De lærte mye av hvordan danserne lot barna få slippe til.

- Jeg synes det var en kjempespennende forestilling, forteller Stian Kåsa fra 1KF. - Landing har jobbet grundig med dette, og brukt tid på å presentere konseptet og inkludere barna.

Stian

Kåsa satte også pris på workshopen der studentene øvde seg på de fysiske aspektene ved dansen, her lærte de blant annet å balansere på hverandre. - Det ble mye latter, men vi har blitt så trygge på hverandre i løpet av dette studieåret så det er ikke så farlig om vi dummer oss ut i blant. Alle deltok på øvelsene, som gir oss en flott bakgrunn til å bruke kroppene våre i barnehagen.

- Det er første gang vi prøver ut forestillingen med så små barn, sier scenograf Camilla Wexels Riser. Hun forteller at de har arbeidet i 3 år med forestillingen, som en del av Den kulturelle skolesekken. 

- Safarium er ett av ni kunstprosjekter under INK2013. INK står for inkludering, og viser til en satsing med fokus på å skape kvalitative kunstproduksjoner for og med barn og unge med spesielle behov. Vi har blant annet samarbeidet med Signo skole- og kompetansesenter, avslutter hun.

alle

Denne uken opptrer Landing på dansefestivalen Multiplíe i Trondheim.

Les mer om Landing. 

 

Publisert: 11.04.2016 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter