Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Fadderuka skal bli en tid der vi knytter livslange bånd og blir trygg på høgskolen

Et travelt Fadderstyre er i full gang med å planlegge tidenes Fadderuke i Trondheim.
fadderstyret-2022
Fadderstyret består av 14 studenter fra ulike klasser, her representert ved fra venstre:
Rad 2: Trygve Tverli, Morten Hjelde
Rad 1: Victoria Brist, Hanne Lundemo Bakken, Synne Wiker og Lizbeth Amalie Ohrstrand

Ikke tilstede: Pernille Bakken, Julie Vassvik, Thea Agnete Arnøy Hansen, Serine Løvberg, Anna Snøan Bekken, Malin LindgjerteEtter to år med restriksjoner er det endelig fritt frem for Fadderuka. Det skal markeres. 

- Vi blir synlige allerede fra første dag, forteller Hanne Lundemo Bakken som er leder i Fadderstyret.
-Etter at de nye studentene har registrert seg mandag 15. august arrangerer vi forskjellige aktiviteter  i parken. De som vil kan bli med på omvisning på campus, bli kjent med andre studenter og møte oss i fadderstyret. Fadderuken starter for fult ved grilling på tirsdagen. Grillingen får de vite alt av informasjon rundt ukene, og bli kjent med faddergruppene sine. 

Ny og enda bedre Fadderuke

Fadderuka skal fylles med artige aktiviteter som det skal være lav terskel for å delta på, supplerer resten av Fadderstyret, som har snudd opp ned på tidligere fadderuker. I år samarbeider de også med idrettslaget DMMHI, linjeforening Caeca Regina og Pedagogstudentene om en del aktiviteter. 

-Vi fortsetter med det som har funka bra, og fornyer det som ikke har vært like vellykket. Folk skal ut av komfortsonen, da det blir mye tull og moro, med mange lavterskel aktiviteter, sier Victoria Brist, som er arrangementansvarlig.

- På Fadderuka blir du kjent med klassen din, og med resten av kullet. Veldig mange kommer uten nettverk og det er jo nettverk som er målet med Fadderuka. Får man en trygghet og tilhørighet med en gang blir det et helt annet miljø i klassen. Å delta på Fadderuka er også en flott mulighet til å hilse på de som du ikke blir gående i klasse med. Fadderuka blir pratet om gjennom hele studietiden. Her knytter du bånd. Du blir kjent med folk på en helt annen måte når alle er nye. 

Fadderkurs

Alle faddere kurses i hva rollen som fadder innebærer. På Fadderkurset planlegges det å invitere også andre aktører som politi, helsesykepleier og representanter fra skolen.

-Det skal være en fin opplevelse for alle, drikker du for mye blir du sendt hjem. Her skal folk være like tullete om du er edru eller om du har drukket. Noen arrangementer blir alkoholfrie, målet er at alle skal ha det koselig.  

I år har det meldt seg faddere fra deltidsklassene, dermed har også deltidsklassene mulighet til å delta på noen av arrangementene. 

- Du føler deg kanskje alene i verden når du kommer som ny student til Trondheim. Bli med på Fadderuka, få svar på alle spørsmålene du har og få venner for livet, oppfordrer Fadderstyret.  

Det er fremdeles plass til nye faddere, kontakt Fadderstyret for å bli med. Fadderuka kan følges på Facebook og på Instagram, @fadderukadmmh. Følg gjerne med på hva maskoten Trude Lutt driver med på fadderukadmmh på Tik Tok. 


 
Publisert: 08.04.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter