Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Faddervakter

Faddervaktordningen er et frivillig initiativ drevet av studenter, med mål om å gjøre fadderperioden tryggere for alle de nye studentene i byen.
Fadderperioden i Trondheim er godt i gang, og godt plassert på Nordre og utenfor Studentersamfundet finner du Faddervaktene.

Faddervaktenes oppgave er å være en støtte for studenter som trenger noen å prate med, kanskje dele ut litt vann og ei god brødskive med syltetøy for den som har behov for noe mer styrkende. Her kan slitne fadderbarn slå av en prat og få et lite pusterom. 

- Det oppleves veldig godt å se på alle studentene som hygger seg med å være i gang med studier i Trondheim. Jeg setter pris på å møte så mange glade, forventningsfulle og engasjerte ungdommer, sier Leksen. Han er imponert over hvor flinke de er til å rydde etter seg og setter stor pris på samtalene han har.

Det er ikke en tilfeldig valgt plassering av Faddervaktene.

- Studentersamfundet er hjertet i studiebyen Trondheim, sier Pareliussen som selv har tilbrakt mange studieår i det runde, røde huset. - Det er viktig for alle studenter å få et godt forhold til Samfundet. Både han og rektor er opptatt av at DMMH studentene engasjerer seg utenfor studiene, og gjerne i Samfundet der de treffer studenter fra mange andre studieretninger.

faddervakter-2019
Rektor Hans-Jørgen Leksen og prorektor Ingar Pareliussen har sammen med resten av ledergruppa og flere av DMMHs ansatte meldt seg som faddervakter. Her står de vakt utenfor Studentersamfundet.
Publisert: 22.08.2019 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter