Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Farvel til Trondheim

For noen av studentene våre betyr ikke et avsluttet studie bare slutten på oppholdet i Norges beste studieby, men også slutten på oppholdet i Norge.
Irske Karen Crudden og Lucy Stedwell fra Tyskland har tilbragt 5 måneder på DMMH, der de har fulgt studiet "Outdoor play and Learning with focus on Risky Play."

Lucy and Karen

- Det har vært veldig interessant å studere i en fremmed kultur, forteller Stedwell. - Vi har hatt medstudenter fra Portugal, Spania, Sør-Afrika og Belgia. Det har vært en interkulturell opplevelse for oss, vi har vært ganske forskjellige. I tillegg til å lære om det norske synet på lek lærer vi også fra hverandre. Det har også vært interessant å være utenlandsk, det er læring i det også. 

Jeg trodde jeg skulle få hjemlengsel, men det har det slett ikke vært tid til, smiler Crudden. Dette oppholdet har gitt meg enormt mye, jeg har ikke ord til å beskrive det.

Stedwell er enig. - Nå forstår jeg hva andre studenter mener når de sier de har blitt beriket ved å studere utenlands. Jeg hadde aldri trodd om meg selv at jeg ville gjøre dette, jeg trives best hjemme med familie og venner, og jeg er litt stolt over at jeg faktisk dro hit. Jeg har hatt en fantastisk opplevelse, jeg har klart meg alene i et fremmed land, uten å lengte hjem, jeg har prøvd mange nye ting og har utviklet meg som person. 

Studentene har reist på både korte og lengre turer rundt om i Norge. Men de har også arbeidet hardt. - Det mest utfordrende har nok vært de skriftlige innleveringene, mener Crudden. - De skal skrives på en annen måte enn vi skriver oppgaver i Irland. Men vi fikk god hjelp fra lærerne og kunne kontakte dem om vi trengte hjelp. 

Hun planlegger å bringe med seg sin nyervervede kunnskap om risikolek tilbake til Irland. - Jeg er fascinert av hvor mye holdningene mine til risikolek har endret seg etter dette studiet. Nå håper jeg på å få jobb i en barnehage som er mye ute, jeg har lært hvor viktig naturen er for barna. 

- Jeg synes språket var det vanskeligste, forteller Stedwell. - Vi brukte kroppsspråk og kunne snakke litt med barna vi møtte i barnehagen, de voksne snakket vi engelsk med. Jeg skulle likevel ønske jeg hadde lært mer norsk før jeg kom hit. 

- Trondheim er en nydelig by, og akkurat passe stor, oppsummerer studentene. - Alle her er veldig avslappet og vennlige. Til og med lærere som vi aldri hadde stoppet oss i gangene på DMMH og spurte hvordan vi hadde det her. 

Karen and Lucy

Publisert: 01.07.2016 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter