Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Ferske barnehagelærere i Etiopia

Dosent Are Gunnestad deltok på vitnemålsutdelingen for barnehagelærerutdanningen i Etiopia. 

gunnestad-diplomutdeling-copy-2
Dosent Arve Gunnestad fra DMMH deltok på eksamensfesten for første kull av barnehagelærere på en ny barnehagelærerutdanning i Addis Ababa i Etiopia. 

Arve Gunnestad har vært fødselshjelper for utdanningen i samarbeid med en lokal kirke – Ethiopian Full Gospel Believers Church.

- Det har vært en krevende prosess, forteller dosenten, - når ingen av medarbeiderne har erfaring fra barnehager og det er lite lokal barnehagetradisjon å bygge på. Det meste må utvikles fra grunnen av: utvikling av fagplaner med bakgrunn også i lokale forhold og kultur, praksisopplegg, økonomi, og ned til valg av oppmøtetider, klasserom og utstyr. Vi har funnet lokale medarbeidere med generelt god faglig bakgrunn, så en viktig del av min oppgave har vært å få inn barnehageperspektivet så mye som mulig. 

Etter to og et halvt år med deltidsutdanning var det en stor glede å være til stede på graduasjonshøytiden og få være med å dele ut vitnemålene til de første 10 studentene. Nå er vi spent på den videre utviklingen, som er avhengig av både økonomi og personell, uttaler Arve Gunnestad, som også mottok Kongens Fortjenestemedalje for sin innsats med å starte og utvikle barnehagelærerutdanninger i flere land i Sør- og Øst-Afrika. 

- Etiopia er et land med rike ressurser – over 100 millioner mennesker og en stor prosent av disse er barn. Etiopia består av mange ulike folkegrupper, har en lang og stolt historie og mange spesielle og spennende kulturelle tradisjoner. Vi har lært en god del, og vi håper å kunne være med i den videre prosessen, fastslår Gunnestad.  

gunnestad-pa-veg-til-barnehagebesok-ny
- Jeg er stolt og glad for å kunne representere DMMH med 70 års erfaring for barnehagelærerutdanning i Norge, og 30 år i ulike afrikanske land. Det er fint å få være med i dette arbeidet, sier dosent Arve Gunnestad. 

Publisert: 16.03.2020
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter