Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Festivalfeber på DMMH

Over 500 barn har besøkt Toddlerfestivalen, som endelig er tilbake. 
I år er det 20. gang festivalen arrangeres, og både studenter og barnehager er glade for å endelig være sammen på campus igjen.

Studentene har mange inspirasjonskilder, alt fra Himalaya til Kardemommeby, skogen og dyrelivet har farget de store parkområdene rundt høgskolen. 

- Det er en inspirasjon bare å komme hit, sier Martha Fisher som besøker Toddlerfestivalen sammen med Gunn-Hilde Gimse og 4 2-åringer fra Kattem barnehager. 

fisher-pa-toddlerfestival-dmmh

- Vi jobber mye med barn og rom, her på Toddlerfestivalen får vi mye inspirasjon som løfter arbeidet vårt. Neste planleggingsdag skal handle om utemiljøet, og det er artig å se hva studentene har fått til her. Vi er også opptatt av å bruke naturmaterialer.

  - Det er noe vi snakker mye om i barnehagen. Vi ser hvor viktig det er at barna selv kan utforske lekene i stedet for å bli tilbudt leker som forteller barna hvordan de skal lekes med.

Toddlerfestivalen arrangeres av 3- årstrinn. Marta Stenersen og Kaya Eriksen er med i vertskapsgruppa, som har hovedansvaret for organiseringen av festivalen. 

- Det har vært mye arbeid i forkant, vi har snakket med både renhold, vaktmestrene og ikke minst klassene for å finne ut hva som skal være når og hvor. I dag går vi rundt og er synlige om noen har spørsmål eller behov for noe spesielt. Det er veldig gøy å se når barna kommer, barna lyser opp når de kommer til inngangen av festivalområdet. Studentene er også smørblide, alle er så glade for at vi kan være sammen med barn på campus igjen. 

De er glade for at gjenåpningen forenkler logistikken, nå kan alle gå fritt om kring akkurat der de ønsker. 

vertskapsgruppa-pa-toddlerfestival-dmmh
Marta Stenersen og Kaya Eriksen forteller om tidligere DMMH-studenter som kommer til Toddlerfestivalen for å få inspirasjon. 

Markus Kvaal og Håvard Halstad forteller at de har lagt fokus på gjenbruk og naturmaterialer som gamle doruller, piner, poteter, ekser. Ettersom vi fikk malingen av høgskolen så har vi faktisk ikke brukt noe av budsjettet, forteller Håvard Halstad og Markus Kvaal.

halstad-og-kvaal-pa-toddlerfestival-dmmh
 
Publisert: 07.10.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter