Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Flere studieplasser i Master i barnehageledelse

DMMH har fått tildelt 10 nye studieplasser til den populære masteren. 
Regjeringen har bevilget midler til 4000 ekstra studieplasser med oppstart i høst. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim sier at disse studieplassene er styrt stramt inn mot fagområder der arbeidslivet har stort behov for kompetanse.

ellen-nye-mastere
Jeg synes så klart at dette er veldig gledelig, og en klar mulighet for oss som institusjon til å bidra med å styrke ledelsesfeltet i barnehagen, sier prorektor ved masterutdanning ved DMMH, Ellen Karoline Gjervan.

DMMH opplever stor interesse for Master i barnehageledelse, og søkte derfor om å få opprette 10 nye studieplasser. I tillegg til studieplassene har høgskolen også fått midler til en stipendiat. 

– I årene som kommer trenger vi flere smarte hoder som kan finne nye løsninger på nye utfordringer. Nye rekrutteringsstillinger bidrar til at flere får en fot innenfor akademia og at vi opprettholder den langsiktige forskningsaktiviteten. Det skal også bidra til å bygge fagmiljøer, og styrke satsingen på forskningsbasert utdanning, sier Asheim i en pressemelding fra regjeringen.

Bevilgningene avhenger av at Stortinget vedtar revidert nasjonalbudsjett for 2020. 

Master i barnehageledelse var den første mastergraden DMMH tilbød på egen kjøl. Utdanningen startet opp i 2016. 
Publisert: 27.05.2020 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter