Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Fra barnehagelærerstudent til barnehagelærer

Vilde Brevik Aarønes gikk ut fra DMMH i 2020. Siden da har hun jobbet som barnehagelærer i Møre og Romsdal. 
Kvinne foran Molde by
Tidligere DMMH-student Vilde Brevik Aarønes trives godt som barnehagelærer i Aukra kommune.

Mangel på barnehagelærerei Møre og Romsdal

Som ferdig utdannet barnehagelærer valgte Aarønes å ta med seg samboer og flyttelass tilbake til hjemstedet. 

- Det er stor mangel på barnehagelærere her, og jeg ble veldig godt tatt i mot, forteller hun.

- Det jobbes mye med å få folk til å bli i stillingene sine. Alle barnehagelærerne i kommunen er ansatt som pedagogiske ledere. Målet er at halvparten av de som jobber i barnehagene skal ha pedagogisk utdanning.

For å bøte på behovet har DMMH startet en deltidsutdanning i Kristiansund, barnehagelærerutdanning med vekt på ledelse. Fra før av har høgskolen egne linjer i barnehagelærerutdanning med vekt på flerkulturell forståelse, musikk, drama, kunst og håndverk og natur- og friluftsliv. At den nyeste linja handler om ledelse i en pedagogisk sammenheng er et ønske fra både arbeidsgivere og studenter. 

- Jeg synes deltidsutdanningen høres veldig spennende ut, sier Aarønes, som hadde ønsket seg mer ledelse inn i utdanningen.  

- Nå som jeg har begynt å jobbe ser jeg hvor viktig det er å ha mot til å være den som sier i fra. Jeg er ikke vant til å ha det ansvaret, nordmenn er ikke så flinke til å gi tilbakemeldinger, vi tripper gjerne litt rundt grøten.  

Selv gikk Aarønes på linja for flerkulturell forståelse, en linje som hun har fått veldig mye igjen for.

- Linja ga meg så mange gode refleksjoner å ta med meg ut i arbeidslivet. Alt rundt barn, praksis, foreldresamarbeid og markeringer. Samtidig fikk jeg også mulighet til å jobbe kreativt med barns medvirkning og kunst i kulturbegrepet.

Flerkulturell forståelse hae også gikk meg gode diskusjoner rundt etablerte feiringer, nye innspill i barnebøker og språkmiljø og flerkulturelle barn som ressurs. 

Kvinne foran Molde havn
Vilde Brevik Aarønes forteller at det er et ekstra pluss å ha naturen rett utenfor barnehagen.

Oppfordrer nye studenter til å engasjere seg

Selv om Aarønes stortrives i jobben savnet hun også sitt gamle studiested. 

- Det er alltid så god stemning på DMMH, studentene føler de blir tatt vare på. Jeg savner praten på Kroa, diskusjonene i klassen og å rusle rundt i Glassgården, plutselig er det noen som begynner å spille på orgelet eller tar en sang. 

Aarønes var med i flere studentorganisasjoner, blant annet var hun leder for linjeforeningen Caeca Regina. Dermed har hun fått et stort nettverk av studievenner hun fremdeles har god kontakt med.

-  Som student i Trondheim og på DMMH finnes det veldig mange muligheter for å engasjere seg, og jeg er veldig glad for at jeg var så aktiv. 

Kanskje kommer hun tilbake til høgskolen i høst, tanken på en mastergrad er høyst levende. 

Publisert: 02.03.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter