Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Gratiskonsert med Thomas Brøndbo i Glassgården

29. september spiller den tidligere DMMH-studenten lunsjkonsert på DMMH. Konserten er en gave til studentene  i forbindelse med 75 – årsjubilèet.
- Jeg gikk ut fra DMMH i 2000 og har mange gode minner herfra, sier Brøndbo, som nå er musiker på heltid. 

- Jeg husker spesielt det samholdet som var mellom lærere og studenter. Om kveldene spilte vi fotball i parken, det var et nært og åpent forhold.
thomas-brondbo-forside
- Det var veldig fint å være på DMMH, jeg likte meg veldig godt, sier den tidligere DMMH-studenten Thomas Brøndbo. Nå er han tilbake på høgskolen for å spille konsert i jubileumsåret. (Foto: Privat)

Musikk er viktig i barnehagen

I 3. året fordypet han seg i drama, og i 6 år jobbet han som pedagogisk leder i Namsos, før han tok valget om å satse på musikk på heltid. Musikken hadde han også hatt glede av i barnehagen.

- Vi kjøpte et elektrisk piano og spilte og sang mye. En barnehagelærer kan gjøre veldig mye med musikk. Vi kan snu en vanskelig situasjon og finne gleden ved å synge når vi lager en spontan sangstund der alle blir med. Det er noe du bør kunne som barnehagelærer. 

Selv hører han på mye forskjellig. Favoritten er Phil Collins, men han spiller både egne låter og musikk fra ulike genre. Han setter også pris på å synge gamle sanger, blant annet spiller han gjerne gamle barnesanger for en ny generasjon. 

- Jeg lager jo noe selv, og så har jeg fått noe laget til meg. Jeg spiller kanskje mest ting som er litt nedpå og fint, blant annet har jeg ofte hatt mange kirkekonserter der publikum er veldig lydhøre. Jeg har vokst opp i Namsos, og kulturen med å underholde folk ligger sterkt i meg. Men jeg liker også å spille sanger som gjør folk litt tankefulle. Først og fremst er jeg opptatt av å formidle fin musikk og gode historier.

Utdannelsen har forma meg

Da storebrødrene Bjarne og Eskil ble travelt opptatt med å starte opp DDE, ble Thomas sin oppgave å passe barna deres. 

- Det var nok litt derfor at jeg bestemte meg for yrket. Jeg har alltid likt unger, jeg synes det er veldig artig å leke med, snakke med og være rundt barn, det skjer alltid noe. Da samboeren flytta til Trondheim ble jeg med og begynte på DMMH. Jeg er veldig glad for at jeg ble det jeg ble. Utdannelsen har forma meg, måten jeg tenker på, hva jeg tenker. Selv om jeg ikke bruker den på papiret så har utdanningen formet meg på en veldig god måte, det er jeg overbevist om.

Brøndbo oppfordrer barnehagelærerstudentene til å være den de er i møte med barna. 

- Vær den du er, se ungene, vær blid og omgjengelig og pass på barna og gi dem omsorgen og opplæringa de skal ha. Det enkle er ofte det beste her også. Det er viktig å gå på skole og lære om barns utvikling, men det er også viktig å bruke dere selv som dere er. 

Jeg må være den jeg er

I 15 år har Brøndbo levd av musikken. Han har stått på for å skape et navn, og er innforstått at han ikke har blitt like stor som DDE.

- Jeg har funnet min vei i jungelen, det er et viktig poeng for meg å være den jeg, det er stor forskjell mellom meg og brødrene mine. Skulle jeg gått i de fotsporene hadde jeg tapt på alle fronter. Jeg må være den jeg er. Og jeg pleier å si til dem at det jeg er den eneste det har blitt noe av – jeg har papirer på at jeg har gått på skole, ler han.

Vil du ha mer musikk av Brøndbo kan du dra på ny konsert på Cafè 3 B kl. 20.30 samme kveld, 29. september. 13. desember spiller han, sammen med bandet sitt, julekonsert i Olavshallen, for 4 år på rad. 
Publisert: 15.09.2022
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter