Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Høy aktivitet på Frøset gård

Denne uka har Frøset gård hatt besøk av mange ivrige studenter. 
1 NF tilbrakte en dag i den vakre Bymarka med kanotur til Skjellbreia og identifisering av ulike plantearter. Klassen overnattet i lavvo og neste dag stod arbeid med kart og kompass og ulike orienteringsleiker som passer for barnehagebarn på programmet. 

naturnettgruppe

I tillegg til å lære om naturen og andre uteaktiviteter har turene til Frøset også et sosialt aspekt. -  Studentene blir godt kjent med både hverandre og lærerne når de er på tur, forteller Rolv Lundheim på seksjon for naturfag med miljølære. Noen har med gitar og det blir god stemning rundt leirbålet. 

IMG_0858

- Dette er noen av de fineste dagene vi har sammen med studentene, sier Ole Johan Sando, som er lærer på seksjon for fysisk aktivitet og helse. - Det er noe spesielt å våkne opp der du skal være. Vi får et helt annet forhold til studentene når vi er ute hele dagen, et annet sted enn i forelesningssalen. Det gir oss felles opplevelser og noe å snakke om når vi kommer tilbake til høgskolen. 

hviske nett
oj

1. KF har også arbeidsdagen sin på Frøset. Akkurat nå holder de på med Landart, et av arbeidskravene på linja for musikk, drama, kunst og håndverk.

- Vi lager en slange som skal gå rundt treet, forteller Anna Einarsve Rønning, Marthe Nervik, Lise Stafne Morton, Nora Mosemann, Stine Pettersen, Christina Ødegaard Bjørnstad og Kristin Sundsetmo. 

landart 3
- Det er gøy med en annen form for undervisning, vi har hatt det veldig artig.
  
landart nett 2

Alle de 40 studentene på linja for skal overnatte i lavvoene denne kvelden. Neste dag blir det mer fokus på leik i barnehagen.

lærere nett
- Vi ber studentene løfte frem sine egne lekerfaringer fra barndommen, forteller Ellen Holst Buaas og Jørgen Moe, henholdsvis lærere på seksjon for pedagogikk og seksjon for kunst og håndverk. - De skal få dukke ned i sin egen barndom og hente erfaringer derfra.

kart nett

landart nett


Publisert: 02.09.2016
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter