Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Immatrikulering 2019

- Ta vare på hverandre, oppfordrer Simen Oftedahl, leder for Studentparlamentet.
Trondheims ordfører Rita Ottervik, vår egen rektor Hans-Jørgen Leksen og representanter fra studentorganisasjonene ønsket de nye studentene velkommen. 

ottervik
Ordfører Rita Ottervik trakk spesielt frem høgskolens internasjonale engasjement, blant annet Marit Heldals arbeid med naturbarnehagen Mikros Dounias på Lesvos, som vil gi verdifull kunnskap til hvordan kommunen kan arbeide med flyktningebarn.

Ottervik hadde mange gode ord både om høgskolen og om Trondheim som studieby.

- Kommunen samarbeider med næringslivet, studentorganisasjoner og utdanningsinstitusjoner for å bli Nordens beste studieby. Kanskje er vi det allerede, undrer hun. Hun håper studentene vil forelske seg i byen, få gode venner her og kanskje begynne å jobbe her etter endt studietid.

- DMMH har ord på seg for å være en av de ledende institusjonene innenfor barnehagelærerutdanning. Jeg tror du vil få ei god og interessant studietid her hos oss, og jeg tror også at du fra tid til annen vil oppleve studiet som krevende, sier rektor Hans-Jørgen Leksen. 

- Det er ikke unormalt å være usikker på både valg av studium og ulike forhold rundt studiesituasjonen, men det er heller ikke unormalt å være helt trygg eller noe i mellom. Normaliteten har og skal ha vide grenser. Det gjelder på høyskolen som i barnehagen og andre steder. Den enkelte gutt eller jente i barnehagen skal oppleve at han eller hun er innafor. Du som student på en høyskole skal etter hvert oppleve at du er innafor. Og ikke bare det, du er faktisk innafor. Du er student ved DMMH. Gratulerer med studieplassen og lykke til videre! 
 
hans-jorgen
- Lange og gode tradisjoner, spesialisering på barn og barnehage og en relativt liten og samla høyskole gjør at vi som har vært her ei stund, tenker at dette er en bra høyskole å være student ved. Du har gjort et godt valg, sier DMMHs rektor Hans-Jørgen Leksen.

leder-studentparlamentet
Leder for Studentparlamentet ved DMMH, Simen Oftedahl, kom en sterk oppfordring til årets studentkull: - Ta vare på hverandre.

Helseundersøkelser blant studenter viser at mange sliter med ensomhet, og Oftedahl håper at DMMHs nye studenter vil søke råd og støtte ved behov. 

- Ingen kjenner din studiehverdag, og dere kjenner dere selv best. Ingen spørsmål er for dumme, sie rhanb, og oppfordrer studentene til å engasjere seg. Det er mange muligheter for det i løpet av studiet, både i klassen, på campus, i studiebyen Trondheim og på nasjonalt nivå, nevner han. 

Studentfrivilligheten var også representert ved Vilde Brevik Aarnes som er leder for linjeforeninga Caeca Regina, og Sunniva Juliussen som representerer idrettslaget DMMHI. 

sang
Lærere ved DMMH stod for de musikalske innslagene ved immatrikuleringen. Fra venstre Mirjam Dahl Bergsland, Grete Storbæk Eriksen, Ingvild Olaussen, Hanne Bæverfjord og Thomas Nguyen.Publisert: 20.08.2019 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter