Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Immatrikulering høst 2018

I overkant av 420 studenter starter på bachelorutdanningen ved DMMH i høst, noe som gjør høgskolen til en av de største barnehagelærerutdanningene i landet. Det er også den beste, slår ordfører Rita Ottervik fast på DMMHs immatrikulering.
I år hadde DMMH over 200 søkere på venteliste til det populære studiet. Ottervik gratulerte studentene med studieplass og fortalte at de var høyt ønsket av kommunen. 

– Vi vet hvor avgjørende barnehagen og en god start er for utviklingen videre i livet.
Trondheim kommune har vedtatt en rekrutterings- og kompetanseplan og skal også øke antallet barnehagelærere. Ordfører Ottervik er glad for at samarbeidet med DMMH tilfører kommunen mange kompetente og motiverte barnehagelærere. 

Personlig utvikling

- Det blir stilt krav til deg som student, sa rektor Hans-Jørgen Leksen i talen til de nye studentene.  – Gjennom studiet vil du utvikle deg både som student, som menneske og som framtidig barnehagelærer. 

Han la vekt på at barnehagens viktige verdier, omsorg, leik og læring, gjelder hele resten av livet også. Videre ba han studentene gi hverandre opplevelsen av å høre til, av å være en betydelig del av fellesskapet og ha mulighet for medvirkning. 

– Alle må bidra for at dette skal fortsette å være en viktig del av kulturen på DMMH, sier Leksen. 

- Lær å bli mer enn det du er i dag

Oppfordringen kom fra Ola Marius Aune, leder for DMMHs linjeforening Caeca Regina. 

– For meg betyr det å være student å være en som lærer. Det betyr å møte nye mennesker, ta del i fellesskapet, lære av andre og vokse som person. 

Han oppfordret alle til å ta turen innom studentkroa og bli en del av fellesskapet i linjeforeningen. 

Stian Kåsa, Audun Hasås Borg og Mari Olavesen Gretland presenterte henholdsvis Studentparlamentet, Idrettslaget DMMHI og Fadderuka Quack, mens lærerne Mirjam Dahl Bergsland, Hanne Bæverfjord, Thomas Nguyen og Ingrid Velle bidro med musikk og sang.
Publisert: 15.08.2018 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter