Facebook
Gå til innholdet
Lukk

"Jeg skal være hovedrett hvis jeg skal bli spist"

Studentene i 1 NF har fremført eksamensvisninger i fagene musikk/teater/forming, i løpet av 2 flotte dager denne uka.
Strålende sol møtte godt over 200 barnehagebarn og voksne, som stilte som publikum på eksamensforestillingene. 

Hver gruppe hadde fått utdelt et bilde, en lyd og en farge, og med utgangspunkt i dette skulle de lage en forestilling for barna. De fleste forestillingene rettet seg mot de eldste barna i barnehagen, men det var også noe for de aller yngste. 

Og publikum kjente sin besøkelsestid. Både lærere og andre studenter hadde tatt turen til Frøset gård i løpet av de to dagene festivalen varte. 

Utvekslingsstudentene Lucy Stedwell (Tyskland) og Karen Crudden (Irland) lo høyt under forestillingene, som imponerte dem stort. - Vi har ikke drama i barnehagelærerutdanningen i Tyskland, forteller Lucy. - Dette vil jeg ta med meg tilbake.

int.stud.
- Det er morsomt å se hvordan barna blir oppslukt av forestillingen, supplerer Karen,

 Studentene i 1 NF har tilbrakt de fleste av dagene de siste ukene på småbruket. Lasse Krane Meby, for anledningen i ført medisinmannkostyme, synes det har vært utrolig gøy å få være ute i naturen og jobbe med eksamenen. - Det er gull verdt å få den erfaringen vi får fra å bruke naturen. Og så deilig å være ute i stedet for å sitte ved en skolepult i klasserommet.

lasse copy n
Meby er fra Svolvær, og har jobbet 5 år i barnehage før han begynte på DMMH. Han anbefaler alle å velge linja med vekt på natur og friluftsliv, som  ikke bare byr på turer og fysisk aktivitet. - Teater er en naturlig del av barnehagen, forklarer Meby. -  Å få gå inn i en rolle gir oss også innblikk i leken til barna. 

Publikum ble kjent med skogens konge og skogens kongle, her var modige bær som prøvde å forsvare seg mot bærplukkeren, sultne edderkopper, forfengelige fluer, tyvaktige ørner og flere andre artige skapninger. 

Bilder fra forstillingene
bringebærrekke copyn

allesøppel copyn
felle copy n
søppelpubl copy n
medisinmann copyn
kyssestubben copyn
pil og bue copyn
allesøppel copyn 
 
felle copy n
indiansersamling copy n
ørn copyn
publikumbær copyn
søppelpubl copy n
vigdis1 copy n
vigdis3 copyn
vigdis1 copy n
edderkopp
nett copyf
avskjed copyn

Publisert: 27.05.2016 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter