Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Med uterommet som pedagogisk arena

I høst inviterte DMMH nok en gang Trondheimsbarnehagene til Barn og rom i parken.
jente-med-floyte
Til tross for barnehagestreik og småregn kom flere barnehager for å se hva studentene i 1. klasse med vekt på natur- og friluftsliv hadde jobbet med den siste uka. 

Arbeidskravet Barn og rom favner fagene natur, miljø og helse, kunst og håndverk, fysisk aktivitet og helse og musikk. Barna fikk stimulert flere sanser og utforsket mange ulike aktiviteter.
jente-i-treet
- Det er veldig motiverende å få gjøre noe praktisk, sier student Vilde Eidhamar. Hun forteller at de gleder seg til å se hvordan barna tar i bruk de ulike rommene studentene har skapt.

Studentene synes de har lært mye underveis. Hver morgen har de hatt oppmøte i parken, med bål, grøt og litt leik for å varme opp til resten av dagen. Et av kravene de har hatt å forholde seg til er at de hovedsaklig skal bruke gjenbruks- og naturmaterialer. 
plastskjort
Marie Ødegård, Tine Sørensen, Elen Vike, Vilje Olsen, Alvilde Lysaker Sanden og Ingrid Høglien Kvåle har lært mye denne uka. De måtte endre sted og kastet derfor om på de opprinnelige planene for dagen.

Førstelektor Vigdis Dagsdatter Øien sier at arbeidskravet er verdifullt, studentene får koblet sammen flere fag. 

- Det er en flerfaglig tilrettelegging for sanselige opplevelser, motoriske utfordringer, og muligheter for lek. 
larere
Lærerne Oddrun Øfsti Brandsæter, Anne Holla Sivertsen og Vigdis Dagsdatter Øien representerer seksjonene kunst- og håndverk og fysisk aktivitet og helse ved DMMH.

Øien legger vekt på at arbeidskravet er lagt utendørs. 

- Det er verdifullt for NF-klassen, mange av dem vil nok jobbe mye i uterommet. Det er også veldig eksamensrelevant. I mai skal studentene arrangere Kulturfestival på Frøset gård med mange forestillinger for barnehagebarna, her lærer de mye de kan ta med seg videre. 
gitar
Barn og rom arrangeres hvert år med 1. års studentene på Barnehagelærerutdanning med vekt på natur og friluftsliv ved DMMH.


Publisert: 08.11.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter