Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Nettverkskonferanse om barnehagesosiologi

De to siste dagene har DMMH vært vertskap for en nyskapende konferanse om barnehagesosiologi.
Konferansen ble åpnet av prorektor Ingar Pareliussen, som forteller at barnehagen har opplevd mange og store endringer de siste årene. Barnehagesosiologien har spilt en viktig rolle i organiseringen av sektoren. Derfor er han glad for å ønske velkommen til en nettverkskonferanse som gir rom for å fortelle om mange interessante forskningsprosjekt. 

ingarosiologi

Førsteamanuensis Birgitte Ljunggren ved DMMH ønsket deltakerne velkommen. Hun har i flere år forsket på barnehagen og brenner for feltet, men hun har savnet en diskusjonsarena. Håpet er at konferansen vil føre til mer forskning og fagutvikling i barnehagen. - Det blir definitivt en videreføring av denne konferansen, fastslår hun. 

allesosiologi

I likhet med Pareliussen er første innleder, professor Axel Tjora ved NTNU, opptatt av den uformelle praten og nettverksbygging. Tjora har selv sett behovet for å ha et nettverk for sosiologi, og har blant annet initiert en konferanse og slik skapt et nettverk for medisinsk sosiologi. Han har også opprettet Sosiologisk poliklinikk, et arbeidsfellesskap bestående av sosiologistudenter og andre med tilknytning til NTNU. 

- Som sosiolog kommer man gjerne inn på andre sitt fagområde, man blir som en gjest, sier han. - Derfor er det viktig å være sterk teoretisk, og forsvare sin plass enten det er i barnehagen eller innen helsefeltet. 

tjora
Tjora forsvarer sosiologiens plass i samfunnet både som en nøktern analytisk tjeneste, men også som en vitenskap som skal være et kritisk talerør. - Det er viktig å nå ut til massene og sette spørsmål ved enhetlige perspektiver, fastslår han. 


Publisert: 16.03.2018
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter