Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Ny fordypning samler studentene

Studentene i fordypningen "Barnehagen i internasjonale perspektiver" viste frem Trondheim for de internasjonale utvekslingsstudentene som nettopp har ankommet byen.
Fordypningen legger til rette for felles undervisning for de to gruppene. Som i et ledd i å bli kjent inviterte lærerne til en felles byvandring ved semesterstart. For flere av de internasjonale studentene er dette det første møtet med nordmenn og norsk kultur.

Inndelt i små grupper fikk Trondheimsstudentene oppgaven med å vise frem byen til de internasjonale studentene, som i år kommer fra Tyskland, Tsjekkia, Irland, Slovakia og Spania. Underveis skulle de intervjue forbipasserende om deres forhold til barnehagen. Utvekslingsstudentene ved DMMH hadde mye å snakke om.
Utvekslingsstudentene ved DMMH hadde mye å snakke om.

- I Norge har alle noe å si om barnehagen, alle har et forhold til den, forteller Gjertrud Stordal og Marianne Schram som er lærere i fordypningen.

- Slik er det ikke i alle land. En annen forskjell som kommer opp er at det ikke er så vanlig å stoppe fremmede mennesker på gata i Norge som i en del andre land. Allerede ved denne oppgaven blir studentene våre forberedt på at skal til en annerledes studiehverdag og kultur.

I tillegg til å dele tips om studenttilværelsen, nyttige apper og steder som er verdt å besøke fikk de norske studentene nyttige tips for når de selv snart reiser på utveksling. Flere av dem skal besøke de samme studiestedene som de innkommende studenene kommer fra.

DMMH-studentene Adrian Aspelund Iversen, Magnus Garvik, Maya Solsem Lind, Marte Grønås. Laura Fritsch, Joy Kabibi og Julie Stevanokovà er på sightseeing i Trondheims gater.
DMMH-studentene Adrian Aspelund Iversen, Magnus Garvik, Maya Solsem Linn, Marte Grønås. Laura Fritsch, Joy Kabibi og Julie Stevanokovà er på sightseeing i Trondheims gater.

- Dette er det første året vi blander de to studentene som skal reise ut med de som kommer inn, forteller Schram og Stordal, som etterlyser flere fellesarenaer for norske og internasjonale studenter. 

På grunn av pandemien måtte fjorårets utveksling gjøres digital, noe som har inspirert lærerne til å lage et annerledes innhold i studiet. Nytt av året er også at studentene ikke lenger må reise på internasjonal utveksling for å kunne velge fordypningen. Gjennom virtuell utveksling og internasjonale gjesteforelesere vil studentene som ikke ønsker å reise ut få et godt innblikk i synet på barnehagen utenfor Norge.
Dagen ble avsluttet med guiding foran Nidarosdomen
Dagen ble avsluttet med guiding foran Nidarosdomen.
Publisert: 23.08.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter