Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Ny naturlekeplass på Frøset gård

Endelig kan barnehagebarna møte DMMH-studentene igjen. 
Naturlekeplassen er bygd opp av 2. - års studentene på barnehagelærerutdanning med vekt på natur og friluftsliv. Hele forrige uke og begynnelsen av denne uka ble tilbrakt i Granåsen, sammen med lærere fra matematikk, fysisk aktivitet og natur, helse- og miljø.

Olav Bjarne Lysklett forteller at studentene har hatt en variert uke, der byggingen av lekeplassen blant annet er kombinert med matlaging og setting av garn. Til byggiingen brukte studentene materialer som allerede var tilgjengelige. 
DMMH-studentene Erik Aar, Håvard Lænn og Ole Gjeitsund har laget denne broa til naturlekeplassen på Frøset.
DMMH-studentene Erik Aar, Håvard Lænn og Ole Gjeitsund har laget denne broa til naturlekeplassen på Frøset. 

Erik Aar og Håvard Lænn forteller at noen av studentene har overnattet på Frøset. De har laget karuseller, raketter og drager, uka har både vært slitsom med mye saging og fysisk arbeid, men også veldig koselig. 

- Det har vært både givende og artig, sier Lænn. - Nå får vi sett hvordan teoriene vi lærer fungerer i praksis.

Studentene synes også det er interessant hvordan leken utvikler seg over tid.

- Vi får se hva som fenger dem først, sier Aar, og så ser vi hva de ender opp med leke mest med. Det er også interessant å se hvordan leken endrer seg. Konstruksjonene har mange bruksområder, de kan være en bil, så en bår, barna klatrer over og så kryper de under, de leker med mengder og sortering.

- Dagen med besøk av barna har vært veldig nyttig, samstemmer Eli Grande.

- Vi som er 2. års studenter har ikke vært med barn i utdanningen før. Det har vært kjempefint å endelig få være med de vi skal jobbe med. 
- Barna på Frøset virker veldig fornøyde, de springer rundt og utforsker alt som er her, forteller DMMH-student Eli Grande.
- Barna på Frøset virker veldig fornøyde, de springer rundt og utforsker alt som er her, forteller DMMH-student Eli Grande.

Nytt av året var at studentene møtte barna i barnehagene deres, og fulgte dem til og fra Frøset. Student Eli Grande forteller at de hadde lagt inn skattejakter og oppgaver som barna måtte løse  på vei opp til naturlekeplassen. Ved at studentene var med og hente ble det også lettere for barnehagene å ta meg seg en barnegruppe på tur. 

- Dette er det artigste vi har gjort i løpet av skoleåret, forteller student Sveinung Hilmarsen. - Ungene koser seg veldig og vi har lært mye om å skape spennende konstruksjoner for barna. Det kan vi ta med til barnehagen når vi er ferdig med utdannelsen. 

Jonas Wyrwa og Sveinung Hilmarsen synes barnehagebarna fort ble trygge på DMMH-studentene.
Jonas Wyrwa og Sveinung Hilmarsen synes barnehagebarna fort ble trygge på DMMH-studentene. 

Publisert: 01.10.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter