Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Ny tilbud på campus: Studentprest og studenthumanist

Hver tirsdag mellom kl. 10 og 14 vil en prest eller humanetiker være tilgjengelig for samtaler. 
Studentprestene Martin Braut Tjelle og Lena Rebekka Risnes samt studenthumanist Emma Skjølberg bytter på å møte DMMHs studenter på campus Dalen.  
- Det er lov å  komme innom uten at man har noe spesielt å prate om, sier studentprest på DMMH, Martin Braut Tjelle.
- Det er lov å  komme innom uten at man har noe spesielt å prate om, sier studentprest på DMMH, Martin Braut Tjelle.

-  Ofte tror man at man må komme seg gjennom vanskelige ting på egen hånd, sier Tjelle, som ønsker å senke terskelen for at studentene skal ta kontakt.  

Trenger du noen å snakke med? 

Samme hva slags livssyn du har så er du velkommen til en samtale hos studentpresten og studenthumanisten. Ingen tema er for små og ingen er for store. 

- Dette er et lavterskeltilbud til alle studenter som trenger noen å snakke med, sier studentprest Lena Rebekka Risnes. 

-  Det behøver ikke å være store ting, ingenting er for lite (eller for stort). Noen ganger er det bare godt å snakke med noen. Vår erfaring er at det veldig ofte hjelper. 

Drop-in eller faste avtaler

Tjelle forteller at de planlegger å ha pop-up-cafèer i kantina, der studentene kan komme innom for å få en kopp kaffe og slå av en prat. 

- Det er nyttig hvis man kommer i en stituasjon der man trenger å snakke med noen, at man har hatt en samtale før. Studentene kan også booke avtaler i forkant eller bare stikke innom samtalerommet dersom det er ledig. Noen studenter har behov for å møtes over lengre tid mens for andre holder det med en samtale.

Studentprestene og studenthumanisten holder til på rom 225, på samme rom som helsesykepleier. Tilbudet er åpent for alle studenter, uavhengig av livssyn. Ingenting blir journalført og både studentprestene og studenthumanisten har taushetsplikt.

Tilbudet er finansiert av Den norske kirke og Human-Etisk forbund. 

Avtaler kan bookes på: studprest@adm.ntnu.no eller emma@human.no 
Publisert: 07.09.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter