Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Pedagogstudentene DMMH (PS) fyller 20 år

- Jo flere medlemmer vi har i ryggen jo større gjennomslag kan vi få for å gjøre lærerutdanningen bedre.
Ta kontakt på Facebook eller Instagram dersom du vil være med Styret til Pedagogstudentene på DMMH, sier leder Lizbeth Amalie Ohrstrand, og nestleder Anita Vikestad.
Ta kontakt på Facebook eller Instagram dersom du vil være med Styret til Pedagogstudentene på DMMH, sier leder Lizbeth Amalie Ohrstrand, og nestleder Anita Vikestad. 

Pedagogstudentene gjenoppstod på DMMH to år tilbake, etter å ha ligget brakk en kort periode. 

- Det har vært veldig stas å få lov til å bygge opp lokallaget og gå fra null aktivitet til mange arrangement, forteller Anita Vikestad. Etter å ha ledet PS de to siste årene har hun nå gått over til nestledervervet. 
 
- I PS har studentene et sted de kan komme for å være sosiale, utvikle faglige kompetanse og få faglig trygghet.

PS er Utdanningsforbundets studentorganisasjon, og Vikestad mener det er veldig viktig å være organisert i studietiden.
 
- Medlemskapet gir deg en tryggere studietid, det gjør deg bedre rustet til læreryrket og det gir deg mulighet til å påvirke utdanningspolitikken.  

- Det er også viktig for studentene å få tilbud om å engasjere seg faglig og sosialt, og uten at det koster noe, sier nåværende leder Lizbeth Amalie Ohrstrand. 

Jobber på nasjonalt nivå

Det er mange muligheter for å engasjere seg i saker. Akkurat nå jobber Pedagogstudentene med å lovfeste veiledning for nyutdannede barnehagelærere.

- Vi er også involvert i en pilot for å løfte barnehagelærerutdanningen opp på masternivå og vi er opptatt av å lage kloke opptakskrav til lærerutdanningene, sier Vikestad.

- Andre saker vi har engasjert oss i er den viktige kampanjen "Plass til alle", som handlet om å ha rom for alle uansett seksuell legning eller etnisitet, forteller Ohrstrand. 

PS har kontakter på Stortinget og jobber politisk på nasjonalt nivå. De som engasjerer seg i styret har mulighet til å delta på konferanser og nettverksmøter ellers i landet. 

- Lokallaget på DMMH har også en plass i Landsstyret, noe som gir god erfaring i organisasjonsarbeid. Der får man også innblikk i hva andre er opptatt av og inspirasjon til å jobbe med nye saker, sier Vikestad. 

- Ettersom DMMH kun har barnehagelærerutdanning blir vi lyttet til i saker som omhandler barnehagen. PS DMMH er en av de størst studentstemmene i landet. Det lokallaget brenner for kan vi ta med videre på landsmøtet og jobbe for sammen med de andre delegatene. 

Aktivt lokallag

Ohrstrand forteller videre at aktivitetsnivået er høyt, PS DMMH er et av de mest aktive lokallagene.

- Vi arrangerer foredrag om tema vi ønsker mer kunnskap om. Nylig hadde vi et foredrag med Rosa kompetanse – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. 

Foredraget ble arrangert sammen med DMMH, som har et godt samarbeid med PS.  Andre samarbeidspartnere er de andre studentforeningene ved høgskolen og Pedagogstudentene NTNU.

Ohrstrand oppfordrer alle til å møte opp på arrangementene utover våren. Foreløpig er det blant annet planlagt foredrag med Noas, grilling i parken, kinotur og 17. mai – frokost i samarbeid med de andre studentforeningene. 

 
 
Publisert: 20.04.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter