Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Populær barnekunstfestival

Årets barnekunstfestival vakte stort engasjement blant et ungt publikum.
Gjennom en lang uke ble det avholdt over 40 små forestillinger med Trondheims barnehager som publikum.

Emil

Noen av forestillingene var eksamensforestillinger i fagene musikk, drama, kunst og håndverk. Forestillingene ble holdt både ute og inne på DMMH og på Frøset gård, med et publikumsantall som varierte fra 4-5 til 120. 

opptog
Både sol og regn la sin farge på arrangementet, som hadde fått med seg et veldig engasjert publikum. Barna levde seg inn i hver forestilling og bidro med spørsmål og kommentarer underveis. De som var ekstra heldige fikk ta på noen av rekvisittene etterpå, eller kanskje ta med seg noe tilbake til barnehagen.

Kristian Sliper Midling fra Granåsen barnehager er glad for ha Frøset i nærområdet. Barnehagen deltar ofte på arrangementer i regi av DMMH.

midling
 - Det har vært en veldig bra dag med mange forskjellige forestillinger og mye humor, sier barnehagelæreren.

En utenlandsk gruppe besøkende fikk også med seg forestillingene på Frøset den ene dagen. Little Forest Folk er en engelsk barnehagekjede med utendørsbarnehager. En delegasjon har vært på studietur til Trondheim der de møtte flere av DMMHs ansatte og de fikk besøke friluftsbarnehager.
little forest 
- Det var lett å forstå handlingen, selv om studentene ikke snakket engelsk forteller de. - Både ansiktsuttrykk og kroppsspråk forteller mye.  

aliensgruppe
- Det har vært kjempeartig å være med på, forteller studentene Charlotte Røiseng Eldstad, Ragnhild Spjøtvoll, Une Cecilie Oskvold, Solveig Berg og Hege Monseth.

- Vi fikk nye idéer hele tiden og forestillingen ble endret frem til vi fremførte den. Det er spennende å opptre foran barna. Vi må ta hensyn til deres innspill, men samtidig skal vi jo også ha tråden i forestillingen. 

Flere bilder fra festivalen:
Publisert: 14.06.2017 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter