Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Reisebrev fra barnehagelærerutdanningen i Maputo, Mosambik.

Dosent Arve Gunnestad og førstelektor Gjertrud Stordal har vært på besøk i utdanningen som DMMH har vært med og bygge opp. 
Reisebrev fra Arve Gunnestad og Gjertrud Stordal:

Barnehagelærerutdanningen i Maputo i god utvikling.

Utdanningen i Mosambik er i god utvikling både i kvalitet og kvantitet, og har nå ca 145 heltids- og deltidsstudenter fordelt på 6 klasser.

Nytt i år er at vi setter fokus på kvalitet i undervisningen av barnehagelærere, og starter med kurs for utdanningens egne lærere. Vi holdt seminarer om viktige verdier og holdninger i lærerutdanningen, om planlegging, læring og ulike undervisningsmetoder. Til sammen 15 tidligere og nye lærere deltok på kurset. Det var sterkt engasjement og interessante diskusjoner. 

deltakere-fra-laererkurset-i-maputo
Deltakere på lærerkurset i Maputo.

Vi fikk også ha seminar om Barns rettigheter for utdanningens studenter. Barnekonvensjon ble grundig gjennomgått og diskutert, og Gjertrud Stordal gjennomførte et dialogspill om barns rettigheter i barnehagen som slo godt an. 

Under oppholdet fikk vi også være med og drøfte utbygging av et senter for utdanningen. Hittil har utdanningen leid klasserom og kontor på et senter for gatebarn, på en nærliggende skole og i en kirke litt lengre unna. Med vekst og økende studenttall, øker også behovet for egne og mer egnede lokale å holde til i. Dette blir en utfordring å løse i tiden som kommer, men utdanningen har spennende planer og vi ser fram mot utviklingen. 
 
Innimellom undervisning og møter ble det også tid til å besøke barnehager. Det var fint å møte tidligere studenter som nå var aktive som lærere. 1.juni er det Barnas Dag i Afrika, og vi fikk være med på feiringen siste dag før vi satte kursen hjem. Det var stor fest i barnehagen, med 180 barn i tillegg til ansatte, foreldre og gjester. Det var en skikkelig gledesfest der barna opptrådte med dans, sang og deklamasjon. Det var stor bløtkake som barna og Arve Gunnestad fikk sprette, og det var middag til alle. 

Det var fint å få besøke en utdanning som vi på DMMH har vært med å starte opp, og se at arbeidet går videre og utvikles på en god måte. 

kaken-sprettes-pa-barnas-dag
Kaken sprettes på barnas dag. 
Publisert: 11.06.2018 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter