Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Rekordstor oppslutning om Toddlerfestivalen 2017

Aldri før har så mange barn og voksne tatt turen til DMMHs årlige Toddlerfestival.
Toddler betyr " den som stabber og går" og omfatter aldersgruppen 1 og 2 år. På DMMH har toddlerne fått sin egen festival hvor de kan få utforske ting i sitt eget tempo.

Sola skinte varmt gjennom dagen, og store områder av parken rundt høgskolen var fylt med ulike aktiviteter. Flasker fylt med farger, maling på trær, huler, tunneler og telt å krype inn i, stjerner innendørs og lek og hopp i gymsalen, det var veldig mye å velge mellom. Blant jungelløyper, ansiktsmaling, sirkusartister, sang og musikk, ballonger og såpebobler, fant alle noe å engasjere seg i.

Et større område enn vanlig var tatt i bruk, så det ble ikke trangt for de 600 besøkende. Tema for festivalen var sirkus, og i tillegg fokuserte studentene på barn og rom.

maria

Maria Chanett Berge er student i bachelor barnehagelærer med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk. Sammen med resten av klassen sin har hun vært med å utforme høstrommet. Hele festsalen er tatt i bruk som et sanserom med de 4 elementene i fokus. Det er vann, luft, ild og jord.

- Det har vært veldig artig å jobbe med dette, sier hun. - Vi ville ta med høsten innendørs, den trenger ikke bare være ute.

- Vi har jobbet veldig effektivt i 3 dager forteller Vilde Garte. Det har vært utfordrende å få på plass alt på så kort tid, men det er veldig er gøy å se hvor stor suksess det er for barna. 

bandweb

David Andre Flikkeid, Kristoffer Jenssen og Baard Woldvik spilte et utall konserter på Toddlerfestivalen.

- Vi var litt spente på om så unge barn ville høre på så lenge, når vi ikke sang så mye. I stedet spilte vi på så mange ulike instrumenter vi fikk til i løpet av en 12 minutters konsert.  Men barna holdt oppmerksomheten og koste seg veldig.

cathrine

Det er 3. klasse med fordypning i ledelse som har hatt ansvaret for logistikken rundt Toddlerfestivalen. De organiserer blant annet rom til aktivitetene, lager program og invitasjoner, og passer på at barnehagene finner frem der de vil og får en god opplevelse. Sammen med Lenita Brøndbo har Cathrine Klemetsen hatt ansvaret for å organisere klassen sin.

- Det er viktig å være tydelig når man skal sette sammen et så stort arrangement. - Alle studentene har vært veldig positive og engasjerte. Underveis har vi plukket opp litt tips som kan gjøre festivalen enda bedre neste år.

Publisert: 20.10.2017 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter