Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Rekordstor søkning til masterutdanningene ved DMMH

Barnehagelærerutdanningene opplever en nedgang i søkertallene.
dmmh_web

DMMH har stor tilstrømming av søkere til masterutdanningene. I år tilbyr høgskolen Master i spesialpedagogikk med vekt på tidlig barndom og Master i barnehageledelse. På begge studiene er økningen i antall søkere nærmere 20 % sammenlignet med fjorårets søkertall.

Høgskolen opplever, som resten av landet, en nedgang i antall søkere til barnehagelærerutdanning denne våren. Nedgangen på 17,9 prosent er imidlertid lavere enn gjennomsnittet blant barnehagelærerutdanningene. På nasjonalt nivå opplever søknaden til barnehagelærerutdanningen en nedgang på 25,6 prosent sammenlignet med i fjor.

- Selv om vi har større søknad enn snittet så er vi likevel skuffet over årets søkertall, sier rektor Else Berit Skagen.
 
- Dyktige barnehagelærere er viktige for barnet, for samfunnet og for fremtiden vår. Behovet for barnehagelærere er fremdeles stort, og vi har vansker med å forstå hvorfor det ikke er en betydelig større søknad til utdanningen og profesjonen.

Det er barnehagelærerutdanningene på heltid som har størst nedgang i antall søkere. På deltidsutdanningen i Trondheim er nedgangen kun på 6,6 %, mens deltidsutdanningen med vekt på ledelse i Kristiansund har en nedgang på 16,1 %.

Ledige studieplasser på videreutdanningene vil legges ut ganske raskt. Eventuelle ledige studieplasser til bachelorutdanningene blir publisert på nettsiden 19. juli.
Publisert: 27.04.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter