Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Samlingsstund - en podkast om studentlivet på DMMH

I samlingsstund møter du Mathèa Henrard, Martine-Othelie Almaas og Adrian Castillo, som alle studerer ved DMMH. 
Samlingsstund

Bakgrunnen for podkasten var tredje-års studentene Almaas og Henrards ønske om å finne nye måter å skape oppmerksomhet rundt aktivitetene i Linjeforeningen Caeca Regina. Målet endret seg etterhvert til å omfatte hele DMMH, og da førsteårs-studenten Castillo kom inn i linjeforeningen begynte de arbeidet med podden.  

Tips og triks til nye studenter

-  Målet med podkasten er å være tilgjengelig for nye studenter, vi ønsker å samle den infoen vi selv savne som ferske studenter, forteller de tre studentene som er opptatt av å få frem studentperspektivet i podkasten.

- Men den er absolutt interessant for de som har gått her noen år også. Vi vil blant annet snakke med masterstudenter og ta opp tema rundt masterutdanningene, fortsetter Almaas, som selv har tenkt å  begynne på mastertudiet i høst. 

Andre episode er akkurat lansert, og den er nettopp viet studentene som begynner på høgskolen i høst. I tillegg til et intervju med rektor Else Berit Skagen, som forteller litt om de ulike studietilbudene og hva høgskolen står for, er fokuset rettet mot hva som venter studententene når de ankommer høgskolen i august. Hva som skjer første skoledag, hvordan Fadderuka er lagt opp og hvor du får kjøpt pensumlitteratur er bare noen få av temaene de tre studentene snakker seg igjennom.

Castillo er opptatt av at de nye studentene tidlig skal komme på banen.

- Etter at du er tatt opp som student er det en lang sommerferie før du starter, det er en måned der det ikke skjer noe. Lytterne våre kan dermed allerede nå begynne å forberede seg på studentlivet. 

- Som fersk student overveldes du av all informasjonen du mottar de første ukene. Her samler vi mye av den informasjonen, forteller Henrard. - Vi ønsker å skape en tilhørighet til høyskolen og studentmiljøet. Dermed blir også tilbudet fra de ulike studentforeningene og Studentkroa grundig presentert.

Mange tema å ta av

De kommende episodene vil blant annet ta for seg eksamensforberedelser og hvordan man kan jobbe med bacheloroppgaven, det er mye som er aktuelt, sier Castillo. Samlingsstund vil gå litt i dybden på de ulike linjene, og prøve å dekke overgangen fra bachelor til masterstudent.

Utstyret til podkasten lånes av Høgskolen, og alt er spilt inn på campus i Trondheim, med en intensjon om at det skal være veldig lavterskel å delta som gjest. Flere ansatte har lovet å stille opp i podkasten. Andre studenter vil også delta, og dele sine erfaringer fra praksis og andre aktuelle settinger. 

- Ellers planlegger vi også å ha en del sendinger der vi går i dybden av aktuelle tema, forteller Castillo, og lover blant annet en innføring i hva de ulike linjene handler om.

Siste ord blir ikke sagt

Henrard, Almaas og Castillo mener podden også er aktuell for studenter på andre læresteder, og for de som ikke har bestemt seg for om de skal ta barnehagelærerutdaningen enda.

- Det er spilt inn mye materiale, planen er å legge ut en episode hver uke ut semesteret, forteller Castillo som viderefører Samlingsstund neste semester. Det er flere som har vist interesse for å være med og utvikle podkasten videre, så Samlingsstund er her for å bli.

podcastbilde
Mathèa Henrard, Adrian Castillo og Martine-Othelie Almaas lager podkasten Samlingsstund som handler om studentlivet på DMMH. 

Foto: Foto: Adrian Castillo / @castillo.no
Publisert: 26.05.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter