Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Studentaktiviteter på DMMH

DMMHs 1300 studenter har tilgang til campus fra 06.00 om morgenen til midnatt. Hva kan de gjøre her ved siden av undervisningen?
Flere lag og foreninger er representert på DMMH. Studentene kan velge mellom mange aktiviteter og det er stadig rom for flere. I tillegg til Studentparlamentet, idrettslag og linjeforening er også en kristen studentgruppe og Pedagogstudentene representert på høgskolen. 

Caeca Regina

Caeca Regina er linjeforeningen på DMMH. Knapt ett år gammel har den tilholdssted på studentkroa i Hovedbygget. Navnet Caeca Regina er gresk, og betyr blind dronning. DMMHs lokaler var tidligere brukt som blindeskole, og linjeforeningen likte historikken bak forslaget.

Førsteårsstudent Mats Bakkevoll Uri er leder for foreningen. - Jeg kjente ingen her da jeg begynte på DMMH, men jeg hadde hørt mye bra om linjeforeninger. Da fadderen min fortalte om Caeca Regina meldte jeg meg inn.

linjeforening

Nettopp det å bli kjent med hverandre er mye av kjernen i Caeca Regina. - Vi skal være der når fadderne slipper taket, forteller Uri. - Vi bygger for å lage et fellesskap mellom klasser og kull. Det har vi jobbet med siden første dag. Man får ofte mange nye venner i fadderperioden, men så blir det fort et tomrom, da kan man komme til oss. 

Uri er storfornøyd med fellesskapsfølelsen de har oppnådd den knappe tiden foreningen har eksistert. - Mye av arbeidet har gått ut på å finne ut hva vi skal være, hva vi skal tilby studentene. Linjeforeningen er opprettet fordi vi ønsker å være sosiale, det har vi fått til bra. Ca en gang i måneden arrangerer vi vaffelkveld, vi har temavorspiel, quizkvelder, pizzaservering, vi ser filmer og forskjellige sportsarrangement. Vi arbeider også med å få til en årlig skitur til Åre. Linjeforeningen legger også vekt på å arrangere alkoholfrie arrangementer.

Til helgen arrangerer linjeforeningen Caeca Regina-lekene. Planen er at det skal bli et årlig arrangement. - Vi drar opp til Frøset med lavvo, så deles deltakerne inn i lag som kjemper mot hverandre i mange leiker, rebusløp og mer. Linjeforeningen stiller med mat og premier. Vi ønsker å arrangere de neste lekene allerede i høst. Det er en flott måte å få studentene til å bli kjent med hverandre på.

- Vi samarbeider en del med DMMHI og de andre organisasjonene her, blant annet var vi med på Psyk uke, en temauke om psykisk uke blant studentene i regi av Studentrådet og DMMHI.

Uri setter stor pris på lokalene linjeforeningen har fått tildelt. Den gamle tegnesalen har blitt pusset opp av studentene selv, med midler fra DMMH og Sit, og omgjort til Studentkro. Møblert med storskjerm, musikkanlegg, bardisk og store sofagrupper har rommet blitt et samlingspunkt for mange studenter. - Noen tror de må være medlem av linjeforeningen for å komme til Studentkroa, men det stemmer ikke sier Uri.- Her er det rom for alle, så lenge det ikke foregår noe arrangement i lokalet. Det er alltid noen som sitter her utover kveldene. Noen skriver oppgaver her, andre øver på dramaforestillinger eller bare slapper av.  Det er helt unikt at vi har fått en slik plass inne på campus.

Uri håper både nye og gamle studenter blir medlem av linjeforeningen. - Folk som er engasjert i linjeforeningen er engasjert i høgskolen og i andre studenter, mener han. Linjeforeningen er en kjemperessurs for nye studenter. 

Facebooksiden til Caeca Regina med program over vårens arrangementer.

Studentparlamentet (tidligere Studentrådet).

Studentene har et tydelig talerør på høgskolen. Studentparlamentet arbeider med saker knyttet til studentenes fagmiljø, studiemiljø, arbeidsvilkår og velferd. Det oppnevner også representanter til høgskolens styre og de råd og utvalg ved høgskolen der studentene skal være representert.

Studentparlamentet består av tillitsvalgte fra alle klassene. Leder og nestleder velges av studentene selv. Studentparlamentet har egen Facebookside. 

helenemarita

Marita Bueide Watne og Helene Sommerseth Bakkland er nestleder og leder for Studentparlamentet 2015/16. 

DMMHI

Idrettslaget på DMMH er drevet av studentene selv. Tilbudene veksler fra år til år, det er studentenes interesser som avgjør hvilke aktiviteter som settes i gang. 

- I år har vi to fotballag, forteller nestleder Ole Christian Johansen. -  Damelaget spiller i bedriftsserien og herrelaget i studentserien. Vi har også med et innebandylag i Løkkeserien, og så arrangerer vi mosjonsvolleyball hver onsdag i gymsalen på høgskolen. 

dmmhi2016
Audun Borg har ansvar for fotball, volleyball og turgruppa, og ivrer etter å sette i gang et turtilbud som kan gå både kortere og lengre turer. 

DMMHI støttes økonomisk av DMMH. - Den som er interessert i å sette i gang med en aktivitet kan melde det til styret, så bistår vi i oppstartsfasen, sier Johansen. Han understreker at man slett ikke trenger å være i veldig god fysisk form for å delta i idrettslaget. - Det er mest for å ha det artig, sier han.

 - Jeg tror det er veldig viktig å ha noe å holde på med ved siden av studiene, mener Borg. 

Til høsten planlegges det oppstart av en håndballgruppe. Borg og Johansen oppfordrer nye studenter til å bli med i styret, og være med og utvikle treningstilbudet til DMMH-studentene.

DMMH samarbeider også med Studentsamskipnaden i Trondheim, (SiT), som har finansiert et nytt treningsrom på campus. I samarbeid med SiT tilbys det yogatimer på høgskolen, og studentene med medlemskap i SIT idrett kan benytte seg av alle treningstilbudene i Sits regi.

- Fra høgskolen sin side er det positivt og ønskelig med masse studentaktiviteter, sier DMMHs administrasjonssjef Geir Inge Lien. - Det at studenter samles utenfor studiesammenheng har positive effekter på både læringsmiljøet og det sosiale miljøet. I tillegg til de etablerte lagene kan studentene reservere gymsalen for studentgrupper, de kan spille bordtennis, det finnes treningsrom med moderne utstyr og flere undervisningsrom, blant annet et fullt utstyrt musikkstudio, kan reserveres av studenter i tillegg til grupperommene.

Publisert: 13.04.2016
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter