Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Studentsamskipnaden stiller opp

Som student på DMMH er du automatisk medlem av Studentsamskipnaden Sit. Det har mange fordeler.
Studentsamskipnaden Sit

Sit er en av landet eldste studentsamskipnader, og har studentenes velferd som sitt hovedarbeidsområde. Samskipnaden tilbyr blant annet hybler i studentbyene, studentbarnehager, treningssentre, helsetjenester og kantiner. Og ikke minst har Sit et omfattende velferdstilbud. 

Under koronatiden har Sit lagt ekstra vekt på tilby noen å snakke med, både fysisk og digitalt. De har også foretatt større spørreundersøkelser blant studentene for å kunne finne akkurat de tiltakene studentene har behov for. 

Fokus på hva som kan gjøres

- Sit ønsker å fokusere på hva du kan gjøre, ikke på hva som ikke går. Vi ønsker å møte studentene aktivt og støtter opp om aktiviteter som turgrupper der studentene kan møtes på trygge arenaer, sier Kari Jensen, som er helsesykepleier ved DMMHs campus i Trondheim. 

kari-jensen-2021
- Vi jobber helsefremmende, ikke problemorientert, med fokus på å bevare og fremme god helse. Det skal være lav terskel for å ta kontakt med oss, sier Kari Jensen, helsesøster i Sit. 

Aktiviteter i regi av Sit

Sit jobber for studentmiljøet og kan være en sparringspartner som også kan bidra økonomisk til ulike arrangementer. De tilbyr blant annet vekking og eksamensboost, og nattåpen samtaletelefon for studenter som trenger noen å snakke med. 

I vår åpnet Studentsenteret på Gløshaugen. Dette skal være et treffsted for alle studenter og har blant annet en strikkekrok, et lite bibliotek, og det fungerer også som plantehotell for studenter på flyttefot. Her kan man komme på en fridag eller i mellom forelesninger og slå av en prat med andre studenter.

Sit arrangerer også mange gratiskurs, blant annet om studentøkonomi, livsmestring, kosthold, presentasjonsteknikk, motivasjon – og depresjonsmestring. Under nedstengingen har flere av kursene, i likhet med andre tilbud, vært digitale. Trenger du litt motivasjon med trening eller matlaging kan du se en av deres hjemmetrenings- eller matlagingsvideoer.  

Studenter ved DMMH, NTNU, BI Trondheim, Norsk Fotofagskole, Fagskolen Innlandet og Ålesund kunstfagskole er medlemmer av Sit. DMMH-studentene ved campus Kristiansund kan velge om de vil tilhøre Sit eller Studentsamskipnaden i Molde. 

Studenttelefonen: 116 123 (tast 3)
 
Publisert: 15.03.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter