Facebook
Gå til innholdet
Lukk

- Studentstemmen må bli hørt

Fra 1. juli er Edel Løvås ny leder i Studentparlamentet. Med seg har hun Lizbeth Ohrstrand som nestleder. 
Edel Løvås er leder for Studentparlamentet ved DMMH, fra 1. juli 2022 og ut juni 2023.
Edel Løvås er leder for Studentparlamentet ved DMMH, fra 1. juli 2022 og ut juni 2023. (Foto: Privat.)

Løvås blir 3. års-student på fordypningen Kreativitet, undring og bærekraft. Hun har en 60 % stilling. Ohrstrand, fra linja Barnehagelærer med vekt på natur og friluftsliv, har 40 %. 

- Jeg har valgt å bli leder fordi jeg synes det er veldig viktig at studentenes stemme blir hørt. Det skal være trygt og godt å være student på DMMH, og det er vanskelig å lage et godt miljø uten studentstemmen.
 
Løvås har vært tillitsvalgt for klassen i to år, og har også sittet i Skikkethetsnemda. Hun er derfor godt kjent med livet på høgskolen. Nestleder Ohrstrand er leder av Pedagogstudentene, og Studentparlamentet ønsker å videreføre det tette samarbeidet med studentforeningene ved høgskolen.

- I fjor var det mye som skulle revideres, så i år har vi mye bedre tid til å jobbe med konkrete saker. Vi har ikke satt opp noen arbeidsplan enda, vi vil høre hvilke saker de tillitsvalgte melder inn. 

Håper på engasjerte studenter

-Det kom inn få saker til Studentparlamentet i fjor. Det er jo bra om folk er fornøyd, men det kan jo også være noen som ikke sier fra. Jeg tenker det er alltid noe å jobbe med, også positive ting kan forbedres, så jeg håper på at vi får mange innspill fra studentene. 

Da Løvås først ble tillitsvalgt var hun ikke så interessert i studentdemokratiet, men nå synes hun det er kjempespennende å få være med og bestemme. 

- Det er så viktig at studentene engasjerer seg, studentene kan faktisk gjøre en endring.
 
Publisert: 01.07.2022 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter