Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Suppe, salat og sultne studenter

En fristende salatbuffet og varme suppetallerkener møtte studentene i DMMHs Glassgård i dag. 
Rundt 300 studenter supplerte matpakka si med spennende fristelser fra Sit Kafe. 

Studentsamskipnaden Sit drifter femten kantiner på studiesteder i Trondheim, samt to i Gjøvik og Ålesund. De har i tillegg ansvar for tre kaffebarer, to storkiosker og en cateringavdeling, og er vel bevandret i studentenes matvaner og ønsker.

 - Suppa vår er veldig god, sier kafesjef Odny Aarhaug. - Matfilosofien til Sit Kafe er å lage maten fra bunnen av, og den skal være sunn og næringsrik.

Sammen med kollegaene Snorre Simonsen og Espen Holm har Aarhaug tatt turen til Glassgården for å dele ut suppe og salat til sultne studenter.

sitledelse
Kafesjef Snorre Simonsen, kafesjef Odny Aarhaug og direktør Espen Holm sier at kafedriften er spydspissen for Sit. De følger nøye med for stadig å utvikle tilbudet til studentenes beste.

Sit jobber kontinuerlig med å utvikle ulike velferdstilbud for studentene. I tillegg til kafedrift har de blant annet ansatt helsesøstre og annet helsepersonell, de arrangerer flere typer gratis kurs for studenter, de bygger studentboliger og barnehager for studenter. Selve organisasjonen ble dannet i 1948, men de regner starten på studentsamskipnaden helt tilbake til 1921. 

- Gjennom kafedriften treffer vi 99 % av studentene våre, fortsetter Aarhaug.  - Vi ønsker at de skal bli kjent med oss og de tjenestene vi tilbyr. Det er lett å få kontakt med hverandre over matbordet, så vi har valgt ut noen kantiner som har fått besøk av oss i oppstartsukene. 

Espen Holm er direktør for campustjenester. Han forteller at de hele tiden jobber med å bli bedre. - Det er veldig viktig for studentene at de får smakfull og næringsrik mat. - Vi har hatt et tett samarbeid med NTNU for å gjøre campus til et sted der studentene trives og vil ta i bruk.

Sit samarbeider også med DMMH om å oppgradere og fornye kantina på campus. Sammen med studenter og ansatte fra høgskolen er det satt ned en arbeidsgruppe som vil gjøre kantinedriften mer effektiv. DMMHs administrasjonssjef Geir Inge Lien forteller at det er satt ned en arbeidsgruppe bestående av studenter og ansatte, der Sit bidrar med interiørarkitekt og lang erfaring med utforming av kantiner. 

Sit har også også etablert et eget treningssenter på campus, som startet opp i fjor. 

Mer om tilbudet til Sit. 

suppekarin


Publisert: 23.08.2016
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter