Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Temaukene "Små barns rett til beskyttelse" er i gang

Alle studenter i 3.- og 4.- årstrinn deltar på samlingene, som i år er digitale. 
Kroppen min eier jeg

Dette er etterlengtede dager fra studentens side og de viser stort engasjement, sier Elisabeth Walsøe Lehn som er ansvarlig for Temaukene.

Selv om opplegget har blitt noe forkortet er hun likevel fornøyd med at DMMH legger så mye vekt på et viktig område som generelt ikke har så stor plass i barnehagelærerutdanningen. I år er Temaukene digitale, og det er derfor noen endringer fra tidligere år. 

Høgskolelektor Elisabeth Walsøe Lehn ved DMMH er ansvarlig for Temaukene "Små barns rett til  beskyttelse".
Høgskolelektor Elisabeth Walsøe Lehn ved DMMH er ansvarlig for Temaukene "Små barns rett til  beskyttelse". Hun forteller at det er stor aktivitet på chatten.

Noen få forelesninger blir avlyst, men samtidig blir flere av forelesningene som før gikk parallelt nå tilgjengelig for hele studentmassen. Av det som blir presentert er blant annet Forandringsfabrikken og proffene, BUP, BFT barnevernet og Domstolsadministrasjonen. Noen av de mange temaene på forelesningene er hvordan barnehagen snakker med barn om vanskelige tema, barnehagens arbeid med bekymringssaker samt seksualitet og digitale krenkelser og overgrep. 

Neste uke arrangeres det fellesforelesninger med studenter fra barnevern-, sosionom- og vernepleierutdanningen. Hver utdanning skal presentere seg selv og måten de jobber på, og hvordan de kan jobbe sammen gjennom videopresentasjoner.

Alle studentene får også en forelesning med barnehagelærer og sexolog Margrete Wiede Aasland, som har jobbet mye med barn, seksualitet og overgrep.

3.- års student Eli Joy Tornes synes det er fint at Temauka gjennomføres til tross for koronasituasjonen. 

- Jeg synes dette er et veldig viktig tema som absolutt kan ha et større fokus i barnehager. Hvordan, kan barnehagen selv diskutere og komme frem til.
Det er et veldig informerende, dagsaktuelt tema, og det er fint at proffene deler sine historier, det står det respekt av, sier DMMH-student Eli Joy Furnes.
- Det er et veldig informerende, dagsaktuelt tema, og det er fint at proffene deler sine historier, det står det respekt av, sier DMMH-student Eli Joy Furnes.  

- Koronaen skaper mer sårbarhet for barn, barnehagen er en veldig viktig forebyggende arena. Heldigvis har de stort sett holdt åpne under pandemien, sier Lehn. 
 
Det finnes en del verktøy til bruk for barnehagene. Blant annet har Lehn har sittet i referansegruppen til samtaleopplegget "Kroppen min eier jeg", som er utviklet av Redd Barna. 

Elisabeth Walsøe Lehns og Kari Emilsens kronikk "Vet Henrik Aasheim egentlig hva som skjer i utdanningen? "  
Publisert: 13.01.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter