Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Tid for utveksling

I dag reiser de første av årets utvekslingsstudenter på utenlandsopphold og i løpet av uka er alle 20 på plass på sitt nye lærested eller arbeidsplass. 
Noen av studentene skal studere og være ute i praksis, mens andre skal ha praksis i alle de 90 dagene oppholdet varer. 

- Det som er viktigst for en student som skal reise utenlands er at han eller hun er i stand til å reflektere over seg selv og sin egen praksis, mener de to lærerne Marianne Schram og Gjertrud Stordal, som er ansvarlig for klassen.

- De må være åpne for at ting er annerledes enn i Norge, og de må kunne lære av det. Studentene vil få nye perspektiver på grunnleggende ting i den norske barnehagelærerutdanningen, som leik, danning og medvirkning, og de ser raskt at andre land har helt andre modeller for barnehagelærerutdanningen. De må være åpne for å oppleve at det vi tar for gitt i norske barnehager ikke er universelt. 

Mange som har vært i utenlandspraksis setter pris på å kjenne på kroppen hvordan det er å være ny et sted, og ikke kunne språket, fortsetter de to lærerne. - Det er en utfordring å gjøre noe man ikke kan. Mange av studentene blir overrasket over hvor mye de kan kommunisere ved hjelp av kroppsspråk, når de ikke behersker det muntlige språket.
De 20 DMMH studentene på Internasjonalt semester skal reise til våre samarbeidspartnere i USA, Botswana, Sør-Afrika, Portugal, Spania, Slovenia, Irland og Frankrike.
DMMH studentene på Internasjonalt semester skal reise til våre samarbeidspartnere i USA, Botswana, Sør-Afrika, Portugal, Spania, Slovenia, Irland og Frankrike. 

 
Publisert: 30.08.2019 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter