Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Undervisning på campus fra høsten

Rektor Hans-Jørgen Leksen I forbindelse med Koronaviruset har undervisningen på DMMH vært nettbasert de siste ukene. Til høsten satser høyskolen på en gjenåpning av campus for studenter og ansatte. 
– Høyskolen arbeider med en plan for undervisningen i høst, sier rektor Hans-Jørgen Leksen.

– Noen forelesninger vil fremdeles være digitale, men ved å dele opp de store klassene i mindre grupper vil det også være mulig å tilby undervisning på campus mens det samtidig tas hensyn til smittevernreglene, som alltid vil være styrende for hvordan undervisningen organiseres. 

Målet til Regjeringen er at høstens semesterstart skal gjennomføres med åpne dører. Samtidig er det en grense for hvor mange som kan oppholde seg i samme rom, og studentene skal ha 1 meters avstand mellom seg. DMMH har anslagsvis 1400 studenter, og en rekke klasserom og auditorier av forskjellig størrelse. Med disse kravene til smittevern vil det bli en mangel på klasserom, så mest sannsynlig vil også uterom og andre løsninger tas i bruk. Det vil bli nødvendig å digitalisere mer av undervisningen enn i et normalår. 

Leksen synes det er viktig å få studentene tilbake til campus. 

-  En god og faglig begrunnet balanse mellom fysiske samlinger og digitalisert undervisning er generelt sett det beste med tanke på både trivsel og læring. For en barnehagelærerutdanning hvor så mye handler om barns utvikling og samspillet mellom barn, og mellom voksne og barn, er det særlig viktig å kunne samles fysisk. 

Som resten av samfunnet gjenåpner DMMH nå gradvis. Den siste uka har det blitt anledning for ansatte å jobbe fra kontorene sine. Biblioteket holder åpent på mandager og torsdager, og studenter kan igjen oppsøke campus.  

- Trondheim er en fantastisk studieby, og 35 000 studenter setter et særegent preg på byen. Nå gleder vi oss til at gater og klasserom igjen blir fylt med studenter og deres aktiviteter, sier Leksen.
 
ledige-studieplasser
Publisert: 19.05.2020
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter