Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Vårstemning på DMMH

Trondheimsvåren har endelig ankommet campus. Vårsola varmer studentene som gleder seg til å kaste jakka og nyte sommeren.
Klasse 1 C er akkurat ferdig med et arbeidskrav, der de fremførte en selvprodusert forestilling med tema veps.  

 - Vi har danset, spilt instrumenter, det har vært veldig gøy og lærerikt, forteller Sarah Elene Sandvik og Emilie Molvær, fremdeles i kostyme og vepsegul øyenskygge. - Lærerne hadde invitert de yngste barna i en barnehage til å være publikum, det var moro å se hvordan de reagerte.

biera

Førsteårsstudentene valgte DMMH som studiested av flere årsaker. Mange hadde fått anbefalt høgskolen fra venner og kjente, noen ville til Trondheim mens andre igjen valgte DMMH fordi det er det eneste utdanningsstedet der alt fokuset er på barnehagelærerutdanningen.

- Vi trives veldig bra med studiet, samstemmer de. - Lærerne tar veldig vare på oss, og det er tydelig at de kan godt det de lærer fra seg. Undervisningen er engasjerende og variert. Klassemiljøet vårt er kjempegodt. 

icb

1 C har ikke valgt noen spesifikk studieretning, men har mange fag fra linjene i undervisningen sin. - Vi synger, lærer å spille ukulele, drar på turer og deler mange fine opplevelser sammen. Vi dummer oss ut for hverandre, men vi tør å gjøre det, for vi har blitt så trygge på hverandre. Vi blir dyttet ut av komfortsonen vår, og utvikler oss masse som mennesker. 

Klassekameratene kommer fra flere steder i landet, og anbefaler sterkt Trondheim. - Det var veldig enkelt å flytte til Trondheim, byen er lagt opp til å være en god studentby som tar vare på studentene. 

Nå koser de seg med lunsj i det grønne, foreløpig godt plassert bak leveggen. Men de har store planer for sommeren.

nils

- Det er mange fine steder å bade i Trondheim, sier Nils August Rud Grønnning, mens Natalie Sundberg har oppdaget flere sandvolleyballbaner, og gleder seg til å utforske disse.

natalie

- Og så skal vi grille i parken, møte folk og kose oss på Marinen, sier 1 C, som ser for seg lange, deilige vårkvelder i Norges beste studentby. 

Publisert: 14.04.2016
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter