Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Velkommen til nytt bibliotek

Studenter og ansatte ved DMMH feiret det nyoppussede biblioteket med snorklipping og kake.
Prorektor for Fou og oppdrag, Ingar Pareliussen, klippet snoren og erklærte biblioteket for åpnet etter å ha fortalt litt om historien rundt biblioteket.

ingar-pareliussen-apner-dmmhs-nye-bibliotek
- Måten studenter og ansatte bruker biblioteket på har endret seg, så Pareliussen, og spår at bibliotekets rolle vil fortsette å endre seg i framtiden.

Biblioteket har like mange bøker som før, men har i tillegg fått to gruppearbeidsrom og 30 stilleplasser. I tilknytning til biblioteket er det laget et arbeidsrom med ca 40 arbeidsplasser for studentene. 

- Det har vært et bibliotek i denne bygningen helt siden den stod nyoppført i 1912, forteller administrasjonssjef Geir Inge Lien og kan vise til gamle plantegninger som nå henger i gangen som et bindeledd mellom biblioteket og de nye arbeidsplassene.  

geir-inge-lien-forteller-om-dmmhs-nye-bibliotek
Ved bruk av studentkortet har studentene tilgang til biblioteket nesten 18 timer i døgnet, sier Lien, og oppfordrer studentene til å  ta godt vare på de nye møblene og utstyret. 

Lien takket vaktmestrene Hallstein Rostad og Lars-Sverre Lorentzen som har stått for mesteparten av oppussingen, Læringsmiljøutvalget som har kommet med mange innspill, og ikke minst bibliotekarene som i løpet av oppussingen har flyttet de ca 30 000 bøkene rundt 4 ganger.

bibliotekarer-ved-dmmh
Bibliotekarene Loreta Burbaite, Thomas Hanssen Rambø og Kjersti Langslet Rygh gleder seg over nyoppussede lokaler på DMMH. 

utsikt-fra-2
arbeidsrom


Publisert: 23.08.2018 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter